Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Най-успешният пловдивчанин стана звездата на вечерта на „Оскари”-те в Тримона

Най-успешният през последните години пловдивчанин инж. Веселин Чипев, макар и задочно, беше звездата на церемонията на т. нар. Бизнес-Оскари 2017, провела се съвсем по холивудски в четвъртък вечерта в култовия хотел Рамада Пловдив Тримонциум. Заради ангажименти в чужбина, той не можа лично да получи наградата за най-мащабните инвеститори у нас, присъдена на водения от него Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ.
Динко ПЕТКОВ
Катя КАЗАКОВА
сн.: Лили ПЕТРОВА

За първи церемонията се провежда извън София. Домакин тази година е Община Пловдив, специално отбеляза водещата Патриция Кирилова, облечена в елегантна червена рокля с гол гръб, нагиздена с блещукащи бижута.
На бляскавото събитие присъстваха представители на бизнес елита от Пловдив и страната, както и кметове на общини.
От името на инж. Веселин Чипев статуетката прие сътрудничката в холдинга Кристина Иванова.
Взелата Оскар-а компания изгради под тепетата Capital City Center - луксозен мултифункционален комплекс от ново поколение, съчетаващ функционалност, високи технологии, атрактивност и комфортна среда. Архитектурното бижу предлага една цялостна концепция на офис пространствата, умело съчетана с елитна жилищна и хотелска част и търговска зона.
Capital City Center 2 пък е поредната инвестиция на инж. Чипев, която предоставя офис площи от най-висок клас за световни фирми. Сградата предлага 10.000 кв.м офис пространство клас А, тип “open space”, съчетана с 1000 кв.м свободна кафе-ресторант зона на партерния етаж.
А Pulse Fitness & Spa Plovdiv e първият и единствен по рода си фитнес клуб в Пловдив. Общата му площ е 4000 кв.м, а клубните членове могат да се възползват от силова, кардио, спининг, стречинг зона, диетологичен кабинет, електро фитнес, протеинов и фреш бар, както и зали за групови занимания. Не на последно място е и огромният СПА център, в които има уникално 12-местно джакузи, мраморна парна баня, хималайска солна сауна и какво ли още не.
Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ е собственик и на Hotel Royal Spa Velingrad. Създаден е с изискан дизайн и разполага със стандартни, луксозни стаи и апартаменти. На разположение на всеки гост е уютен лоби бар, ресторант, пура бар, лятна градина, фризьорски и козметичен салон, магазин, конферентна зала, игрален салон, билярдна зала, детски кът и електронни игри за деца. Предлагат най – големия и модерен Спа център в България, както и фитнес с най-висок клас оборудване.
„Жалко, че Веселин Чипев не е дошъл. Впечатляващ – висока топка е. Пък и хубавец!”, гласно коментира млада бизнес дама, блясково облечена според изискванията на церемонията. „Аз бях в спа хотела на Чипев. Перфектен. Отидох почти на куц крак от болки, тръгнах си все едно с 10 години по-млад!”, обясняваше на друга маса бизнесмен. „Голям мерак ми е взема офис в Capital City Center. Американска работа е там. И пълно е с млади хора.”, сподели друга от дамите в залата.
„Те заради инвеститори като Веселин Чипев говорят, че Пловдив е станал неузнаваем, вече надминава и София.”, констатира възрастен господин, собственик на спедиторска фирма.
Председателят на Пловдивската търговско –промишлена камара Добринка Проданова връчи „Оскар” в категория „Големи общини със специален принос в подкрепа на бизнеса“ на зам.-кмета на Пловдив Стефан Стоянов. „През последните 15 години само в Тракия-икономическа зона са инвестирани на зелено над 1,2 милиарда евро. Тук стъпиха 120 компании, които откриха 20 хиляди работни места“, обяви общинарят. И припомни, че още в първия си мандат кметът Иван Тотев е поставил като приоритет да подпомага развитието на бизнеса в града.“ Всеки месец тук се отваря нов завод. За първи път пък безработицата в града е паднала под 3%“, отбеляза още той.
Кметът на община Мирково Цветанка Йотина пък грабна статуетка в категорията за малки общини, подпомагащи бизнеса. „Няма малки и големи, има можещи и неможещи. Ако всяка една община си върши работата, България ще изглежда по друг начин. Да спрем да се тюхкаме и да се вайкаме. Да гледаме гредата в собственото си око, а не сламката в очите на другите. Трябва да се вземе в ръце и всеки да върши това, за което е годен“, заяви кметицата на обявената за най-бързо развиваща се община в България, в която на човек се падат по 11 хиляди лева инвестиции.“, заяви щастливата кметица.
За иновативен подход на бизнеса във връзката си с образованието „Оскар” получи и Пламен Панчев, от името на „Тракия –икономическа зона”, като неин съосновател.
Доскорошната шефка на бюджетната комисия в парламента и кандидат за народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова връчи наградата в категория „Проспериращ бизнес и икономически растеж“ на КЦМ 2000. „Пловдив вече е индустриалната зона на България, а и на Балканите. Щастлива съм, че съм с вас, тези които допринесоха за това“, каза тя, преди да поднесе статуетката на гл. изпълнителен директор на фирмата Румен Цонев. „В КЦМ много държим на знанието. При нас работят 200 високообразовани инженери и технолози.“, подчерта той.
Оскари взеха още Рефан България, Белла- България, МаксЮръп. Охранителната фирма ДАИКС.
Поли Паскова, дуетната й половинка Здравко Мандаджиев , Начо Паскал, добил популярност като певец покрай предаването „Пееш или лъжеш“, както и танцьорите от „Антик“ се погрижиха настроението да не падне и за секунда.
Накрая , както е редно, в духа на оскарите, всички победители се щракнаха за спомен.

Публикувана на
10 Март 2017 година