Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Обидно, майна, Пловдив влезе в световните новини заради гранде корупция с…понички

Видяна: 51520 пъти

Голяма обида за Пловдив беше разпространена вчера в медиите. Пловдивският кмет беше принуден да се оправдава пред журналисти, че няма нищо общо със сигнала, пуснат от местния явно крупен бизнесмен, чиято основна дейност е продажба на понички. Този поничков магнат се оплаква в комисията на Мая Манолава, превърнала парламента в махленска клюкарница „как Сийка ми каза“. Твърди, че от „най-горе“ в общината искали да му вземат бизнеса, внушавайки за личен интерес на Зико.

Динко ПЕТКОВ
Голям срам. Толкова ли ни е ниска топката в Пловдив?! Други се тръшкат пред МаяМа и сие, че властимащите, например, в София опитвали да им вземат целите корпорации с огромен финансов актив, равностоен колкото бизнесът на „Мерцедес“, че и на оборота от петролните кладенци в Саудитска Арабия. А на пловдивските големци мераците им стигат до присвояване градската верига за понички. Поне да бяха посегнали да вземат КЦМ-то, или Панаира, или фирма ПИМК, че даже и гроздовата на пещерняците. Не, явно те им се виждат мижави, в сравнение с бизнеса, развит от този някой си Мартин Бурнарски.
Вероятно в пакетчето с десет понички, което пловдивчани си купуват, в някоя от тях мощният продавач слага като бонус по един златен пръстен или брошка с диамантче. Може пък на трийсет платени кеш понички да се полага премия едно БМВ! Трябва да е така, че да привлече вниманието на самия пловдивски градоначалник. И той да впрегне целия общински санкциониращ апарат, за да тормозят Царя на Поничката. С цел да клекне и да го принудят да си хариже златоносния бизнес.
Говори се, че от продажбата на тези понички се натрупва такъв капитал, че именно Бурнарски може да развърже кесията си и да купи, да речем, някой от затъналите футболни грандове „Милан“ и „Интер“. Или пък не му е проблем да плати на две-три вноски недостигащите на бг армията още осем американски бомбардировачи. После да ги дава под наем на министерството на отбраната.
Не се знаят какви са инвенстиционните намерения на Бурнарски. Но не е проблем да си купите една тарелка с 10 понички. Ако в някоя от тях откриете златен пръстен или диамантена брошка, значи бизнесът му наистина е сериозен . И това да е причината да се опитват „най-отгоре“ от общината да му го вземат.
На пловдивския разобличител на корупцията не му липсва политически нюх. Прави впечатление, че сред последните му понички се появиха и такива, които като че ли приличат на самата Мая Манолова, както е боса в парламента. Направо ти се топи в устата. Сред асортимента му е и поничка, която сякаш мот-амо наподобява Корнелия Нинова, как се е възкачила на кон. Друга пък, явно за по-пощенливи, изглежда копие на маститата ни съгражданка Мара Капон. И една, на глед по-гърчава, но пък се харчи заради приликата й с хаджи Тошко.
А дали предстоящия световен конкурс Мис Поничка, който все още се задържа заради ковид-а, но ще е на Античния театър, като всяка претендентка ще дефилира „само по понички“ по Главната, не е всъщност главната причина да му посегнат на бизнеса на клетия Бурнарски!?
Парламентарната комисия за ревизия на предишното управление, оглавявана от МаяМа, нагази дълбоко във водите на корупцията и организираната престъпност по високите етажи на властта в България. Едно от последните й големи разкрития е свързано с Пловдив и удря директно кмета Здравко Димитров, пуснаха медийната бомба вчера.
Обидно, майна, Пловдив влезе в световните новини с тази гранде корупция за… понички.

Публикувана на
26 Август 2021 година