Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Британски режисьор купи къща в Стария град

Видяна: 14701 пъти

Британският режисьор Стивън Луис Симпсън, който планира да снима филма си „Ретроспект” в Пловдив, си купи къща в Стария град. Там ще бъде заснето действието на криминалната драма, с която той иска да популяризира Пловдив. За осъществяването на проекта му помага много екипът на отдел „Култура, археология и туризъм” към общината.
„Къщата, която купих, не е паметник на културата. Подходяща е за филма, защото излъчва някаква мистерия”, каза Луис Симпсън.
Търсил е без резултат частично финансиране от Националния филмов център.
„Изпращал съм мейли на над 20 души и никой от тях още не ми е отговорил. Става въпрос да ми компенсират 20% от разходите”, казва британецът.
За главната роля ще търси стар пловдивчанин на възраст между 75 и 80 години. През лятото имало титуляр за ролята, но човекът починал. Ще прави кастинг и за водещата женска роля.
„Сблъскваме се с много млади хора, които си пускат снимките в Инстаграм и си мислят, че стават за този филм. Но ние търсим по-възрастни хора”, обяснява Стивън Луис Симпсън.
Британецът разглежда и актьорите от сайта на Драматичен театър Пловдив. Смята да покани някои от тях за поддържащи роли, когато започнат снимките на филма.
Третият проблем на Луис Симпсън е отношението на младите хора към ваксинациите.
„Не можем да си позволим да започнем снимки и някой да се разболее, а покрай него да се забави цялата продукция – затова в екипа ще търсят само ваксинирани хора”, казва той.
Симпсън, който от няколко години живее постоянно в Пловдив и е влюбен в града, засне преди години успешната лента „Нито вълк, нито куче”. В нея разказа историята на стар индиански вожд от Северна Дакота. /марица

Публикувана на
26 Октомври 2021 година