Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Убиецът на красивата фермерка се хвали, че има пари да не работи цял живот

Видяна: 21920 пъти

Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека и остави в ареста Любомир Петров. Срещу 21-годишния подсъдим е повдигнато обвинение за това, че в пловдивското село Бегово умишлено е умъртвил с пушка, жената, с която живеел на семейни начала и от която има две деца.
Във фаталния ден Любомир влетял в дома на 22-годишната Красимира Куковска. Седмица преди това тя го прогонила, въпреки, че имала две деца от него, едното е пеленаче. Причината била, че лентяйствал, пилял безразборно пари, не искал да работи, не помагал в отглеждането на дъщерите си. Имал и любовници. Красимира споделяла с братовчедка си, че се може да издържа, че ще се раздели с него. Свекървата й се обадила дни след като изгонила сина й и я заплашила, че ако не се съберат, ще й почерни живота.
Любомир и семейството му особено много държали на парите. Те имали интерес към наследството на Красимира, оставено от починалите й родители. Баща й притежавал хиляди декари с рози и житни култури, както и брой работници, които Любомир постоянно хокал и навиквал. Пръскал хиляди левове за безсмислени покупки, екскурзии, луксозни коли и ултра скъпи часовници, които колекционирал. Не изкарвал обаче и стотинка.
Още в началото на връзката им бащата на Красимира- Делко, бил категорично против, но дъщерята била влюбена. После две-три години криела от всички, че е нещастна във връзката си, докато накрая се решила да сложи край.
Любомир я прострелял с въздушна пушка в сърцето и се опитал да прикрие това. Извикал лекарка, на която казал, че е намерил Красимира мъртва, но не знаел каква е причината. Тя обаче видяла малка дупчица от сачми и се обадила веднага на полицията. Любомир крие истината повече от две седмици, пред полицията твърди, че тя вероятно се е самоубила. После направи самопризнания,че двамата се скарали и докато се боричкали, я прострелял без да иска с пушката.
Според разследващи то е било планирано. Роднини казаха, че Люмомир се хвалел в ареста, че сега има толкова пари, че няма нужда цял живот да работи. Преди повече от два месеца пък Окръжен съд му определи 70 хиляди лева гаранция, за да излезе на свобода, но Апелативен съд съд веднага обжалва и така остана в ареста.
Двете малки деца се гледат от бабата по бащина линия, а бабата на Красимира-Дочка, че спира да плаче и да се надява, че съдът ще й даде за отглеждане двете малки момиченца. Тя твърди, че в дните след погребението Любомир и семейството му са изнесли всичко ценно, включително и пари от къщата на внучката й, изпразнили са банковите й сметки, а бащата на Любомир е заловен да краде семена за разсад от стопанството на убитата си снаха.
Роднините са неутешими, те не могат да забравят, че Красимира завинаги остана на 22 години. Предстои до месец процесът в Пловдивския съд да стартира.
За умишлено убийство законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна./блиц

Публикувана на
26 Октомври 2021 година