Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивчанка се представя за хирург на ген. Мутафчийски

Видяна: 16470 пъти

Пловдивчанка на име Цветелина Ценова стана истинска звезда в социалните мрежи в последното денонощие след "проповед" против "зелените" сертификати и ваксините срещу ковид. Мнението й, публикувано като становище на известен хирург в местна болница, се разпространява мълниеносно и събира хиляди "лайкове". А по думите й тя е служител на началника на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски в МБАЛ-Пловдив.
В заснетото видео госпожата твърди, че хора са заставени "да се боцкат", както и че ваксината на производителя "Янсен" е ужасна. "Носът ми не е кофа, не искам да бъркат в него на всеки 2 дни", добавя още флагманката на бунта.
Каква е истината обаче:
Медик в регистъра на Българския лекарски съюз с това име не фигурира изобщо на територията на страната, а конкретно в Пловдив лекарките с първо име Цветелина не фигурират със специалност "хирургия", като само една от тях е регистрирана като специалист, практикуващ в болница.
Единствените препратки за публичното споменаване на "Д-р Цветелина Ценова" в мрежата отвеждат към инициатива от 2019 г. на Фондация "АДРА" към Църквата на адвентистите от седмия ден и към видеоклипове в Youtube с нейно участие, отново дело на членове на деноминацията у нас. Милен Матев, ръководител на деноминацията, заяви: "Има становище на световно ниво, издадено преди повече от 10 години, че църквата насърчава ваксинирането, но че то остава личен избор. Преди няколко месеца в България издадохме писмо, с което призовахме за бързото постигане на колективен имунитет срещу ковид, но отново след преценка на лекуващ лекар преди поставяне на ваксината", казва той. Становището на адвентистите не се различава от националното, нито от позицията на Св. Синод в Българската православна църква.
Пасторът призна, че познава Ценова и разкри следното: "Тя казва, че работи в болница. Дори миналата година се хвалеше, че ходи при ковид болните и после идваше при нас, а ние знаехме, че това не е правилно. И демонстративно не си слагаше маската на служба. Заради такива като нея, а ние не можем да ги изгоним, се наложи да прекратим богослуженията в църквите". / лупа

Публикувана на
27 Октомври 2021 година