Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Мизерства певицата изпяла първа „Нашата мила родна страна”, храни се в кухня за бедни

Видяна: 15494 пъти

Трудни дни изживява славната някога естрадна певица Ани Павлова. Тя е прочута с патриотичния шлагер „Нашата мила родна страна”, обявен за „Мелодия на годината” за 1972 г. Пее до началото на 90-те години, след което се скрива от светлината на прожекторите.
Днес се храни от кухня за бедни. Това твърди собственикът на столичен ресторант Мартин Мартинов. Заведението му заделя провизии и собствени ястия, които дарява напълно безвъзмедно на социално слаби граждани.
Преди дни ресторантьорът гостува в предаването на Люба Кулезич, пред която разказа за сблъсъка с глада на най-уязвените в социално отношение столичани. Изпусната реплика, че между клиентите му, обслужвани безлатно, има и известни личности от артистичния свят, предизвика водещата да го попита за имена. След размисъл и видимо неудобство, той спомена името на Ани Павлова. Изненадата и за Кулезич, и за зрителите й, бе огромна. За да не уязват личното достойнство, събеседниците не се концентрираха повече върху конкретния пример.
Пенсионерският седмичник „Минаха години” уточнява, че и друг път е писано, че Ани Павлова бедства. Но почти всички публикации за нея са написани, без да е взето нейното мнение, нито пък са придружени със снимка. Още по-фрапантна грешка е, че въпросните писания са илюстрирани със снимка на друга певица – Ани Пармакова. Напълно нелепо е и това, че личната драма на Ани Пармакова (която със сигурност не мизерства) да загуби единствения си син – пианиста Васил Пармаков, се приписва на Павлова. От друга страна, Ани Павлова не се появява в медийното пространство, за да опровергае неистините или просто да напомни за себе си.
Според запознати, певицата често е пътувала при дъщеря си, устроена в чужбина. Преди около 3 години на нейно име се води продажбата на гаражно помещение в софийския квартал „Света Троица”.
Последното интервю, дадено лично от изпълнителката на патриотичния рефрен „Пътнико свиден”, е през 1996 г. Тогава от предаването „Ку-ку” правят политическа пародия на незабравимата песен, с която допринасят за оставката на премиера Жан Виденов. Шоумените нарочват за пътник (като героя от песента) младия социалист, управлявал държавата в период на страховита инфлация.
„За съжаление, едни работеха неуморно за благата на Родината, други пяха за Родината, но резултатът е еднакъв – бедни и болни пенсионери”, така обикновени хора коментират случая с Ани Павлова. През 2021 г. последното правителство на Бойко Борисов излъчи парични награди за именити певци, автори и музиканти от „Златният Орфей” и естрадата, които те ще получават в следващите 3 години. Името на Ани Павлова се появи във второ, разширено издание на списъка с отличените. Не е ясно дали тя в момента получава специалната награда./лупа

Публикувана на
27 Октомври 2021 година