Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Корнелия Н. като втръснала тъща, дошла на гости, забравяща да си тръгне

Видяна: 26657 пъти

„Няма ли най-после ТАЯ да са сети, че е време да си ходи. Преди повече от две години със сладки приказки ни се натрапи: „Съгласих се да дойда, кво да ви правя! Гледам, че трудно се оправяте! Закъсали сте с дереджето, да ви дам акъл как да си стъпите на краката!“. Видяхме колко беше помощта й, съвсем я закъсахме с нея!“. „Потрай я още малко, кво така си се изнервил! Виж женицата се усети, че не става. Сама си каза, че доброволно ще си тръгне!“. Такъв диалог, заради досадилата тъща се води в семейството на Митьо и Грациела Стойневи в апартамент в Големия гигант в Пловдив.

Динко ПЕТКОВ

Едно към едно може да се чуе същото и по адрес на Корнелия Нинова. Тя вече е досущ като втръснала тъща. Тръшна се в семейството на БСП-то на последния им конгрес с обещанията, че ще превърне столетницата в свежа девойка. Тогава много й се зарадваха. Най-много й се надяваха социалистите от Пловдив. Даже с тяхната подкрепа тя стана соцлидер. И после им вгорчи животеца. Разката им организацията. Почерни им вътрешно-партийните взаимоотношения. Вкара при тях свои къртици с ник нейми „хормони“ , „бебета“ и „асеновградски“, да слухтят и донасят. Натири дългогодишния им председател, благодарение на когото, всъщност, дължи заемането на поста си. Пръв взел да я критикува, че не става и като пате в кълчища е.
Пловдивските социалисти да ги оставим в горещия казан, в който ги вкара Корнелия. В такъв врящ котел тя вкара и цялата партия. Видя се на последните избори какви АДСКИ бяха резултатите за БСП. От 955 000 души, гласували преди време за БСП, вече са три пъти и половина по-малко
Нормално беше още на другия ден тя да си хване автобусчето и да се прибере в село Крушовица. Да сади домати и да си язде магарето, ако няма кон. Така, както би направила всяка една тъща, разбрала най-после, че никой повече не я желае.
Айде, в БСП-то може да станали мазохисти, да си я търпят ТЪЩАТА. Ама не всички в България сме мазохисти.
А Корнелия взе да се разпорежда как и какво ще става в държавата след изборите така, все едно, че е взела 99.99 процента от вота на суверена. А не беше запратена на майната с цялата й партия.
Подаде си оставката, за да „поеме отговорността“ за партийния провал. Похвално, явно й е останало още някакво чувство за достойнство. И обществен срам. Това си помислихме.
Изведнъж ТЪЩАТА пак цъфна. При Кирчо и Кокорчо, както по-свойски ги наричат победителите на изборите Кирил Петков и Асен Василев. Получили доверие от избирателите ТЕ да вземат в ръце юздите на държавата. Вкараха си, обаче, „таралеж в харвардските гащи“ с поканата им заедно с Корнелия да ПРОДЪЛЖАТ ПРОМЯНАТА. Абсолютно провалилата се като лидер на своята партия, категорично нежеланата от народа ТЪЩА в момента се оказа „незаобиколим фактор“ при съставянето на новото правителство. И за най-важното – какви ще са му приоритетите и как ще ги изпълнява.
Това си е висша форма на гьонсуратлък. Проява на абсолютно перде. Корнелия я изплюха на ноемврийските избори. А тя се се изживява, все едно е получила овации и викове „бис!“. И, както се говори, щяла да седне на най-важния стол в държавата – председателското място в парламента. Урежда и няколко министерски кресла за подобни на нея съпартийци. Срещу мижави изборни проценти, влезе във властта. И, о, Господи, ще ПРОМЕНЯ ДЪРЖАВАТА!!!
Доколкото е известно бъдещият премиер Кирил Петков е успешен канадски зет. Не заврян. Ако има тъща, тя ще е канадка. Гарантирано не е от тези бг тъщи, от които е мисия невъзможна да се отървеш, след като си разбрал, че добро и полезно от нея не може да се очаква. Подобно с Корнелия Н. Само ухилени пресконференции, постоянно пъчене „Коя, ако не аз!“, и позитанските и интриги. Като доскорошен двоен гражданин той вероятно е забравил онази народна мъдрост с какво не се прави нов бардак. Същото важи и ако си се заел да ПРОДЪЛЖАВАШ ПРОМЯНАТА.

Публикувана на
03 Декември 2021 година