Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Младокът, нов шеф на парламента, е пловдивски зет

Видяна: 29768 пъти

Най-младият шеф на парламента в новата ни история е пловдивски зет. 34-годишният юрист Никола Минчев беше предложен от "Продължаваме промяната" (ПП) и със 158 гласа "за", 1 "против" и 72 "въздържал се" получи председателския пост.
Само Стефан Стамболов е бил по-млад от него с 4 години, когато оглавява Народното събрание (НС) през 1884 г. .
Новият шеф влезе в 47-ото НС като водач на пернишката листа, но е свързан с града под тепетата, защото от шест години е женен за пловдивчанката Силвия. От постовете на Минчев в социалната мрежа личи, че допреди да се влее в редиците на ПП, е бил фен на Реформаторския блок, а преди това и на "Демократична България" (ДБ)
Красивата му съпруга обаче и в момента продължава да поддържа ДБ, личи от профилната й снимка в мрежата.
Минчев е завършил най-престижната езикова гимназия в столицата -91-ва Немска, която се намира на "Позитано". Владее и английски език. Следва право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работил е близо 10 години в кантората "Джингов, Гугински, Кючюков и Величков", която напуска на 15 септември, предвид, очевидно, захващането си с политиката. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право."Тепърва ще трябва да свикна с този статут, охраната е голяма разлика. Надявам се, че няма да повлияе на личния ми живот. И ще направя всичко възможно да не ми повлияе и да остана същият човек, който съм", каза още Минчев.
Бившият седесар и дежурен политически критикар проф. Николай Слатински най-после е доволен! Перничанинътизригна по адрес на новия парламентарен шеф Никола Минчев. Ето го излиянието му:Камък ми падна от сърцето! Един от многото...
Браво, младо и много читаво момче от поколението на моите деца е новият председател на парламента!!!!
Гарантирано свестен!
Никакви ПКП, КН и проч.!!!!
Сто години пиша Дайте път на младите!
Стига с динозаври и археоптерикси, част от Статуквото или негов несъстоял се по-хрисим вариант!
Имаме златна младеж, знам го по моите млади доценти, асистенти, докторанти и най-силни студенти.
Още като се появиха за първа пресконференция тези младежи написах тук - те първи извеждат на първа линия поколението на моите деца! Това поколение е не само единствената, но и последната надежда на България!
Аз им вярвам. Младежко е да се греши, но те ще грешат не от корист. И ще си вземат поуки от грешките. Техните грешки ще са нищо пред нашите грехове. Непростими грехове, профукали цяло десетилетие под дерибейството на един простеещ илитерат, едноезичник и еднокнижник с арогантна лексика и без никаква, даже елементарна способност за стратегическа визия и модерно управление, обърнато към епохата на изкуствения интелект, на съвременните високи информационни, комуникационни, генни и космически технологии!

Публикувана на
03 Декември 2021 година