Новина от категория България
Архив на публикациите

„Спасихме Сашка!“

Видяна: 26800 пъти

"Спасихме Сашка! И да ви кажа, камък ми падна от сърцето. Въпреки това не бързам да се радвам, както се казва. Успокоих и сина ми Христо, който вчера беше с високо кръвно от притеснение. И двете деца се притесняват, майка е все пак. Сега ни предстои най-важното - да се възстанови правилно - бавно и полека."
Това сподели пред "България Днес" мъжът на Сашка Васева - Христо Бакърджиев, който продължава да е близо до певицата и всяка минута да се грижи за нея.
"В началото се смяташе, че операцията ще е 5-6 часа, а тя продължи повече от 12 часа. Имахме късмет да попаднем на най-добрия хирург - директора на най-известната баварска болница - шеф на неврохирургията и ръководещ операцията - Кристиян Тон. За него чакат 600 човека, записани за операция, и след Сашка имаше още две операции, но ги отложиха, тъй като нейната продължи много дълго време", разказа ни Бакърджиев.
Той още не е говорил с жена си, нито я е виждал, тъй като в отделението на болницата, в което е настанена тя, е строго забранен достъпът на външни лица.
"Лекарите ходят облечени с костюми като против коронавирус. Информираха ме, че Сашка вече е извън опасност, не е на командно дишане и са извадили тръбата от устата й. Въпреки това не може да говори, едва сега са я изкарали от изкуствената наркоза, под която е била. Иначе е в съзнание, но още ми забраняват да опитвам да й говоря или да ме включват да ме чува по телефона", сподели още Христо. Няколкото часа, в които Сашка е била на извънкомандно дишане, се е унасяла, тъй като й вливали силни лекарства - против алергия и инфекции.
"Сега предстои най-трудният процес - знаете възстановяването трябва да е бавно и да е поне година, тъй като трябва всички органи да работят на друго ниво. Това не е като кола, на която да смениш част и тя да тръгне като нова. Сложно е, скоро едва ли ще се върнем в България. Предпочитам Сашка да остане тук и да се възстановява, докато може", каза още Бакърджиев.

Публикувана на
04 Декември 2021 година