Новина от категория България
Архив на публикациите

Народна певица ще спечели „Гласът на България“

Видяна: 17019 пъти

Народна певица е на път да спечели „Гласът на България” за първи път в 10-годишната историята на шоуто на Би Ти Ви.Това е Петя Панева от отбора на Галена. 21-годишното момиче се очертава като абсолютния фаворит на зрителите тази година, а именно те имат решаващата дума в определянето по победителя.
Петя от Варна е първата народна певица, достигнала финалните концерти в „Гласът на България”. Шоуто по правило залага основно на поп и рокмузика. От време на време в него успяват да пробият и изпълнители, които са силни в операта, мюзикъла, дори в попфолка, но те обикновено отпадат още преди концертите на живо. Фолк звездата Роксана е единствената представителка на този тип участници, която стига до финала - заема третото място.
Сега обаче финалите в „Гласът на България” изглеждат ясни още преди първия концерт на живо. Петя Панева събира толкова голяма фенска маса, че ако всички, които я подкрепят в официалните страници на шоуто в социалните мрежи, пуснат по един есемес, конкуренцията й няма да има никакъв шанс да я догони. Гласовитата варненка печели фенове с това, че вместо да залита към модерните западни стилове, се рови в българския фолклор и пее с маниера на големите ни народни певици от миналото. На кастингите на тъмно в шоуто тя се явява с песен от репертоара на голямото име на българския фолклор – Вълкана Стоянова. Момичето успява да обърне всичките четири стола на треньорите, които го искат в отборите си. Изпълнението му просълзява Любо Киров и кара Галена да стои права от началото до края му.
Момичето вече е обявено за сензацията на формата тази година. В „Гласът на България” има и други изключително талантливи изпълнители, но никой от тях не докосва така директно родолюбието на българската публика, както Петя. Докато нейните конкуренти залитат по „вносни” парчета, тя споделя, че любимата й певица е Калинка Вълчева, която изпълнява български добруджански песни. Именно заради това влечение към „всичко българско и родно” момичето има най-големи шансове за победа във формата.

Публикувана на
05 Декември 2021 година