Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Какво казват ноктите за здравето ви

В Източната медицина хората съдят за здравето на човека по нокътната му плочка. Ако в нас има вътрешни промени, то тялото ги отразява и отвън по кожата, ноктите и други видими белези. Ето как и вие да разберете повече за здравето си по ноктите. Здравото тяло се проявява в здрави нокти, които са гладки и розови, не се цепят, начупват и падат.
Бледи и тънки нокти
Често тънките нокти, които са почти прозиращи говорят за желязо-дефицитна анемия. В такъв случай можете да си пуснете кръвни изследвания и да се консултирате с лекар. Можете да ги заздравите, като използвате етерични масла за втриване като бадемово и кокосово, приемате витамини и се храните богато и разнообразно.
Бели нокти
Те говорят за проблеми с черния дроб и хепатит.
Жълти нокти
Ако сте пушачи, ноктите ви могат да се пигментират и да придобият жълт цвят. Ако е вътрешна промяна, то тя най-често издава гъбична инфекция, към която диабетиците са по-често предразположени. В редки случаи може да се окаже туберкулоза, жълтеница и проблеми с щитовидната жлеза.
Синкави нокти
Може да са в резултат на недоброто оросяване на крайниците или липса на кислород, породена от белодробни проблеми. Ето как лесно и бързо се отървах от гъбички по ноктите!
Бели петънца по ноктите
Те са едни от най-често срещаните и се проявяват често при деца и тийнейджъри. Обяснението е липса на витамини и калций или външна травма. Те израстват заедно с нокътя и изчезват за няколко месеца.
Набраздени нокти
Говорят за артрит или псориазис. Гризането на ноктите и кожичките Това е проблем на психическа основа, който е индикатор за нервност, напрежение, стрес или паники. Добре е консултация с лекар, за да се открият вътрешните причини, а не да се лекуват външните показатели.
/Actualno.com

Публикувана на
13 Януари 2022 година