Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Във Франция става тежко за неваксинираните

Видяна: 7442 пъти

Френският Сенат одобри засилени ограничения за неваксинираните с цел да спре петата вълна на COVID-19 в страната, предадва ДПА. Сенаторите приеха късно снощи новите правила, което означава, че скоро неваксинираните няма да могат да посещават ресторанти и културни центрове, нито да се качват на влакове и самолети, пътуващи на големи разстояния. Досега те можеха да правят това, ако имат отрицателен тест.
Сенатът реши също, че по-строгите правила ще се прилагат само, докато във френските болници има над 10 000 пациенти с коронавирус. В момента броят им е около 24 000.
В бъдеще възстановилите се от COVID-19 ще могат да получат коронавирусен паспорт, позволяващ им безпрепятствен достъп до обекти и събития. Освен това изискванията за доказателства за ваксинация ще се прилагат само към навършилите 18 години.
Пътуването на дълги разстояния също ще бъде достъпно с негативен тест при изключителни обстоятелства. Освен това тези, които имат насрочена дата за ваксинация, ще могат да получат временен достъп с тест.
Сенатът отхвърли предложението за по-строги правила, изискващи от ресторантите да проверяват идентификацията на посетителите, като заяви, че подобни проверки са от компетентността само на полицията. /блиц

Публикувана на
14 Януари 2022 година