Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Какви ги вършат феновете заради звездите

Феновете на звездите често са готови на всякакви приумици само и само да направят впечатление на обожаваните от тях идоли или да се доближат до тях (поне във въображението си). Ето някои от най-необичайните примери, на какво са способни някои хора от „любов“ към известните личности.
Бийтълс
Заради истерията, често граничеща с лудост, около Бийтълс през 60-те години на миналия век е измислен терминът "Бийтълмания". Феновете на групата окупират летищата и хотелите, където се появяват музикантите, събарят загражденията, изскачат на сцената, припадат на концертите им, остават без глас от писъци. Те щурмуват и Бъкингамския дворец, когато удостояват Бийтълс с ордените на Британската империя.
Джъстин Бийбър
Феновете на Джъстин Бийбър също са готови на какво ли не. Един от тях си направи купища пластични операции, за да стане копие на певеца и благодарение на това в някаква степен успя да отнеме част от славата на кумира си - самият Бийбър не хареса това. Друг негов фен по време на концерт в Дубай се промъкна на сцената докато Бийбър свиреше на роял и притичвайки, успя да го прегърне. Той мигновено бе изтикан настрана от охраната. Но покрай суматохата роялът се преобърна и само по чудо не смачка никого.
Моби
Почти сюрреалистична сцена преживява Моби през 90-те години в Торонто, когато по време на нощно парти на сцената се качва фен, маскиран като триметрово дърво. Тъй като всички решават, че това е част от шоуто, никой не реагира и на Моби му се налага сам да се справи с доста агресивното поведение на фена докато публиката в краката му се забавлява.
Джарет Лето
Джаред Лето е не само актьор, но и музикант в групата "30 Seconds to Mars", освен това е известен и като ценител на изкуството. Може би затова той реагира доста спокойно, когато един от феновете му изпраща отрязаното си ухо като подарък. "Беше много странно", казва актьорът и допълва, че е напомняло някак за Ван Гог. На въпрос какво е направил с ухото, Лето отговаря, че е пробил дупка в него и го е носил като висулка. Но по всяка вероятност това е шега: актьорът обича да предизвиква и шокира.
Джеси Джей
За една от почитателките на английската певица да носи същите дрехи като нея и да си прави същите татуировки на същите места не било достатъчно. Когато Джей си счупи крака през 2011 г. и се появи на концерт в гипс, тя получи съобщение от почитателката си, придружено от снимка, на която тя позира с гипс на същия крак.
Майли Сайръс и Дрейк
Фен на американската певица Майли Сайръс призна в мрежата, че си е направил 27 татуировки по цялото тяло, посветени на Сайръс. Фен на рапъра Дрейк пък си татуира името му на челото.
Тейлър
Фермер от Мериленд, САЩ, окоси цяло царевично поле от пет хектара, за да създаде портрет на певицата Тейлър Суифт, което можеше да се види от птичи поглед. Впрочем Суифт оцени неговите усилия и сподели снимка на нивата в своя Instagram профил. Тя обаче не хареса друга ексцентрична проява на свой почитател, който преплува цял залив, за да стигне до нейния частен плаж и да се срещне с нея - певицата се обади на полицията.
Алла Пугачова
През 80-те години на миналия век звездата е преследвана от истински сериен маниак (по-късно той е задържан за убийството на четири жени). В края на 90-те години пък един от почитателите й успява да се промъкне в дома й и в продължение на една седмица живее във вентилационна тръба, като излиза през нощта и опустошава хладилника й. Друга нейна почитателка се сприятелява с шофьора на певицата, за да може да се доближи до нея. Накрая дори се омъжва за шофьора и му ражда деца, молейки Пугачова да им стане кръстница, но звездата отказва.
/Actualno.com

Публикувана на
18 Януари 2022 година