Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ученички под карантина купонясват в дискотека

Карантинирани ученички купоняват в хасковска дискотека, съобщава Haskovo.net, позовавайки се на възмутен гражданин, пожелал анонимност. Става дума за три възпитанички на Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Те са били поставени в изолация като контактни лица заради заразени с коронавирус съученици.
Едната е от 12Г клас като й е била наложена карантина от 15 до 18 януари 2022 г. Другата е от 11Б клас като й е била наложена карантина от 13 до 17 януари 2022 г.. Трета е от 11Ж клас като й е била наложена карантина от 8 до 16 януари 2022 г.
Въпреки необходимостта от изолация, те са посетили нощното заведение, като двете от тях дори са непълнолетни. Момичетата са позирали за снимки на партито в края на миналата седмица, които са качени на фейсбук страницата на дискотеката. В публикацията в социалната мрежа е посочено, че купонът се е състоял на 15.01.2022 г.
Потърсен за коментар, след проверка, директорът на гимназията Деян Янев потвърди, че въпросните ученички са били под карантина в събота, когато е бил купонът. По-късно заяви, че също е видял снимките в социалната мрежа.
По думите му, в училището постоянно има заразени ученици, при това след посещение в нощни дискотеки. „Някой трябва да си свърши работата в тази държава. Някой трябва да извършва контрол. Не може да има безконтролност в дискотеките и в същото време ние в училищата да се съсипваме от работа. Чудим се как да спасим присъственото обучение“, заяви той.
В училището има 189 ученици, които са поставени под карантина, 6 паралелки са поставени в изолация. Има 2 болни и 7 карантинирани учители. /блиц

Публикувана на
18 Януари 2022 година