Новина от категория България
Архив на публикациите

Симпатично момче, приличащо на по погрешка влязъл тинейджър в дамската тоалетна

„Министерство на Културата-? Днес си изключих за малко нервната система и си наложих да гледам пресконференцията на новия министър на културата и заместниците му. Мъка, мъка, мъкааа!
Янко МИТЕВ

Симпатично момче, приличащо на по погрешка влязъл тинейджър в дамската тоалетна. Върти очи, премигва отчайващо и говори нещо, но не разбира нищо. Що така бе, Наско?
Не чух идеи. Не чух цели? Видях само ужасени очи търсещи нещо, дето никъде го няма. Дава думата на заместниците и изключва копчето, дето го свързва с главата.
Заместникът му – културолог ме разтресе! Каза че за него частно и държавно няма разлика. Че ние това от кога го знаем. Нали до вчера след обяд Боко ни го казваше – Всичко общо е мое.
Идвал от частния сектор. Не чух да е управлявал частен театър, цирк, филхармония, галерия, музей , издателство, па даже и детски хор. Говори ми за норвежката програма и проекти. То и сега ако кандидатстваш по проекти никой не те спира. Е, ако не си човек на хората от журито ще те опраскат, но да кажем, че всичко е наред. Само че целите и възможностите на частниците и държавните институти са съвсем различни.
Заместник министърката почти не я чух какво казва. Не и бяха сложили микрофон и показаха пълна самодейност в озвучаването. Иначе се държеше доста естествено, но защо бе наказана с министерска тишина не разбрах.
Другият заместник – архитекта – от неговите неща не разбирам. Това не значи, че трябва да ме направят министър на строителството, но знаеш ли? Като гледам как са направили наш Наско без да има и един ден стаж в какъвто и да е културен институт.
А и журналистите ни… мама мия. Писаха работил в Холивуд, работил в Германия, работил в Англия и нито ред какво? Какво ли не сме преживели? И това ще мине като настинка без тест.
Само дето от вътре ми идва да изрева – САМОДЕЙНОСТТА ВИ МЕ СЛОМИ!!! /афера

Публикувана на
18 Януари 2022 година