Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пандемията затвори 7 обекта на Главната

Пандемията от коронавирус и доминото от кризи с цените убиват малкия бизнес в центъра на Пловдив повече от моловете. Заради поскъпването на тока и отоплението, нарастващите разходи за персонал и традиционно високите наеми много собственици на заведения и магазини решиха да затворят завинаги или да потърсят по-добро място за бизнеса си. Жертва на кризата паднаха любими места на пловдивчани за шопинг и раздумка.
1. Кафе "Гая"
Малката сладкарница, която събираше на сладки приказки гръцката диаспора в Пловдив, вече я няма. Днес работници изнесоха оборудването. Все още не е ясно дали собственикът Радостин Бонев е неговият гръчцки съдружник местят заведението или го затварят завинаги.
2. "White bar"
Едно от любимите заведения на пъпа на Пловдив отново се мести. Собственикът Борис Николов разказа, че локалът отива на ново място, а основните причини за затварянето са високият наем, скъпият ток и намаляващият поток от гости на града, които са били основните му клиенти.
3. Два от магазините с бранд Паоло Ботичели
Два от трите магазина на веригата, намиращи се на Главната, вече са празни. Причината отново е във високия наем и нарастващите разходи за отопление. Марката вече има свои обекти в пловдивските молове, където търговията през последните години е много по-успешна от тази в центъра на града.
4. Желатерията до вкусните пирожки на Малката Главна
Това е поредният обект, опразнен в кризата. Мястото се утвърди като притегателен център за любителите на бързото хапване на крак и магазинчето със сигурност съвсем скоро ще възкръсне за нов живот.
5. Малкото магазинче в безистена под бившия Детмаг
Съществуващо като кинкалерия още от времето на соца, то също очаква новите си наематели.
Проверката на „Марица” показа, че само в последния месец на пловдивската Главна са ударили кепенци още четири търговски обекта. Също толкова затворени магазини има и на ул. „Христо Г. Данов”, която също е на пъпа на града. /марица

Публикувана на
18 Януари 2022 година