Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Устат политик от ДСБ изохка, получил 1679 лв. сметка за ток

Един от най-немирните и устати политици в ДСБ – Владимир Великов, се „похвали” със зверска сметка за ток през декември. Тъмносиният политик показа фактурата си, на която ясно се вижда, че за декември трябва да плати 1679 лева, което е, меко казано, шокиращо, когато не става дума за промишлен ток.
„По-долу е домашната ми сметка за електричество от вчера. Досега никога не съм плащал повече от 500 лв.
След разговори с доставчика, съмненията ми са, че заради мораториума, декемврийската сметка е надписана, а за януари ми искат депозит в размер на 45% от нея.”, сподели Великов. Явно дружеството се опитва да си осигури cash-flow, за да не фалира. Според него, съвсем скоро е възможно хората да скочат на бунт, ако неговият случай е масово явление.
„Ако съм прав и това е сравнително масова практика, не ми се мисли до какво недоволство ще доведе.“, заключи опареният.
През декември, парламентът прие решението за мораториум върху цените на ток, вода и парно за първото тримесечие на годината, за да смекчи удара по бюджетите на хората от следващо поскъпване.
Решението обаче бе прието с противоречиви оценки, като десните обявиха, че това противоречи на пазарната икономика, в която няма как държавата да определя цените на регулатора. /лупа

Публикувана на
18 Януари 2022 година