Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Разчлениха собственичка на аптеки

Еранухи Пехливанян, собственичка на верига русенски аптеки и съпруга на шефа на групата на ГЕРБ Бедрос Пехливанян в общинския съвет в града беше убита и разчленена от двама бандити. Те й задигнали 30 000 лева, след което се отървали от тленните останки, като ги метнали в дерето на река Русенски Лом.
Жестокото престъпление станало миналата седмица. Жената изчезнала в петък и роднини я обявили за издирване. Първоначално полицията разследвала отвличане. Бързо обаче криминалистите от ОД на МВР - Русе и колегите им от Главна дирекция "Национална полиция" разбрали, че става дума за убийство.
В понеделник вечерта те задържали двамата мъже, които направили самопризнания. Те са стари познайници на полицията. Част от парите са открити.
Двамата са задържани за 24 часа, очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения.
Пeхливанян и съпругата му държат голяма верига аптеки в Русе. През 2019 г. са имали 67 служители, 50 хил. лв. капитал и 10, 3 млн. лв. оборот на управляванитe дружества, които са били с печалби от 116 хил. лв., сочат данните на сайта yox.bg.
Според последната декларация на Пехливанян пред КПКОНПИ семейството има 6 фирми. Коли не са посочени, нито недвижими имоти. През 2016 година обаче той и съпругата му Еванухи обявяват 3 автомобила БМВ за общо 301 600 лева. Двамата декларират общо 8 депозита в лева и евро за над 540 000 лева, като основна част от тях са на името на жената. Като налични спестявания съветникът е посочил 13 000 лева. Семейството е собственик на 13 имота предимно в Русе, които притежава изцяло или отделни дялове като повечето са придобити назад във времето и също са на доста солидна стойност - 277 729 лева. Съпрузите декларират акции в „Алианс сървиз“ ЕАД, където по онова време съветникът е член на борда на директорите. /24 часа

Публикувана на
18 Януари 2022 година