Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

8-те най-модерни прически

1. Прически боб с различни дължини
Прическата боб има толкова много интерпретации. Обожаваме я във всяка една от тях. За есен/зима 2021-2022 виждаме, че най-актуална е прическата боб с дължина около челюстта. Разбира се, лоб вариантите до средата на шията и малко над раменете също остават любими. Прическата боб има толкова много разновидности, между които да избирате - изравнена, на пластове, с обем, пригладена назад и зад ушите, на път, с път настрани. Тя придава изисканост и е много удобна за ежедневието.
2. Пикси прически
Пикси прическите бяха сред любимите на дизайнерите при представянето на колекциите. Късата коса е по-лесна за стилизиране, но пък изисква много повече поддръжка - подстригване и боя, защото всеки недостатък е по-открояващ се.
3. Прически с плътен и равен бретон
Ако търсите огромна промяна в прическата, без да скъсявате коса, решението е да си направите бретон. Бретонът ще преобрази лицето ви по начин, по който не сте и предполагали. Особено когато става дума за вариантите, които падат на челото. Плътните и равни бретони са топ тренд за есента. Бихте ли опитали?
4. Прически с бретон настрани
Ако пък искате бретон, но се страхувате от големи промени, опитайте с вариант настрани. Това ще разчупи и промени прическата ви, но и ще ви позоли да се върнете към първоначалния вариант, ако не се харесате. Този сезон прическите с бретон настрани най-често са придружени от коса на пластове.
5. Дълга коса на пластове
Ако има прическа, която винаги е на мода, това е дългата коса на пластове. Тази раздвижена прическа не е нищо открояващо се на пръв поглед. Но направена добре, ще ви стои прекрасно навсякъде и по всяко време.
6. Огромно разнообразие от плитки
Обикновено има няколко вида плитки, които доминират в тенденциите при прическите. Не и този сезон. За есен/зима 2021-2022 виждаме огромно разнообразие от плитки - класически афро прически, абстрактни ретро варианти, боксьорски, индиански и т.н. Каквото и да изберете, няма да сгрешите.
7. Небрежен кок
С промяната на ежедневието през последните близо две години, все по-често виждаме, че комфортът завладява тенденциите във всяка сфера на живот. Отражение на този тренд е небрежният кок. При него косата изглежда прибрана набързо. Самият кок е леко разрошен, а косата - отпусната. Може да е нисък или пък на върха на главата.
8. Ниска конска опашка
Друга практична прическа за есента е ниската конска опашка. При нея косата е на път или изцяло пригладена и събрана леко в зоната на шията. Противно на очакванията, ниската конска опашка не е задължително да е скучна. Може да я разнообразите с красив ластик, тип скрънчи, шнола, фиби или панделка. Използвайте въображението си.

Публикувана на
24 Януари 2022 година