Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

Кога човек може да умре по време на секс

Сексът носи не само удоволствие, но може и да провокира преждевременна смърт. Разбира се, вероятността за това е много малка, но все пак си струва да го имаме предвид. Не е тайна, че сексът може да осигури физически и емоционални ползи.
Благодарение на физическия контакт се засилва имунната система, подобрява се качеството на съня. При оргазъм се отделя огромно количество окситоцин, който помага на хората да установят доверие помежду си. Но понякога процесът може да бъде фатален или смъртта ще дойде след известно време. Дейвид Си Гейз от Уестминстърския университет разказа какви точно причини могат да провокират това.
Специалистът отбелязва, че смъртта по време на секс може да бъде предизвикана от твърде силен физически стрес.
Различни лекарства също могат да повлияят на това и тези, които лекуват еректилна дисфункция, не са изключение.
Както показаха резултатите от проучването, в повечето случаи "жертви" на секса са мъже над 59 години. Умират от инфаркт - миокарден. Струва си да се обърне внимание на факта, че от всички случаи на преждевременна смърт не повече от 0,2% се дължат на секс. Гайз добави, че последните проучвания показват, че не само мъжете, но и жените могат да умрат и то в по-млада възраст.
Средната възраст на мъжете и жените, починали директно по време на секс или скоро след него, е 38 години. 35% от всички случаи включват жени. В същото време експертите подчертават факта, че това е изключително рядко.
Причините включват не само сърдечен удар, но и нарушение на сърдечния ритъм, което възникна много неочаквано. Нарича се синдром на внезапна аритмична смърт. Втората причина е аортна дисекация. Всички други случаи на преждевременна смърт са пряко свързани с кардиомиопатията.
По-рано писахме, че сексолог разказа как липсата на секс засяга жените и мъжете . Напълно възможно е да се живее без секс. Неговото присъствие или абсолютно пълно отсъствие в живота на този или онзи човек няма да играе никаква роля, ако говорим за влиянието на този момент върху живота на обществото. Но ако не се прави секс дълго време, тогава с времето могат да се появят доста сериозни здравословни проблеми.

Публикувана на
01 Февруари 2022 година