Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Цветовете на пролетта - 11 топ тенденции

Тенденциите за пролет/лято 2022 са необичайни, като най-популярен цвят от ревютата на дизайнерите се наложи черният. От неутралните тонове модерни ще са т.нар. nude нюанси, както и сивото. Свежите попълнения за сезона са синьото, червеното, зеленото и лилавото. Цветовете са плътни и наситени, а не леки и ефирни, както сме свикнали да виждаме. Преобладават монохромните визии - един цвят от глава до пети. А ето и 11 от топ цветовете за пролет/лято 2022.

1. Класическо черно
Черното е цвят, чиято популярност расте през последните сезони, докато се превърна в доминиращ нюанс за пролет/лято 2022. Черното ще видите както в класически тоалети с мрачно излъчване, така и в леки ефирни поли, блузи и рокли. Категорично доминират визиите в черно от глава до пети.
2. Кафяво
Няколко нюанса на кафявото също заемат челно място сред трендовете. Свикнали сме да виждаме кафявото в есенния гардероб, а присъствието му през пролетта определено няма да се понрави на всеки. Актуални за пролет/лято 2022 са класическите тъмно кафяви до любимите по-светли карамелено-канелени нюанси.
3. Ярко червено
Червеното е цвят на страстта и любовта. През пролет/лято 2022 червеното ще е актуално в своите най-ярки и наситени нюанси. Освен при дрехите, червеното ще е топ тенденция и при аксесоарите.
4. Коралова роза
Кораловата роза е много особен цвят. Това е прасковено-розов нюанс на оранжевото. Резултатът е цвят, който малко напомня на ръжда и на оранжево, а може би нещо по средата. Изключително интригуващ и страстен, той е идеалният цвят, с който да се отличите през пролетта.
5. Наситено жълто
Няма как летните тенденции да минат без жълто. За пролет/лято 2022 актуален е наситеният жълт цвят, не прекалено светъл, нито твърде тъмен. Представете си цвета на слънчогледов цвят в късния следобед - това е най-модерният нюанс.
6. Светло и смарагдово зелено
Два особени и доста различни нюанси на зеленото попадат при модните тенденции. От една страна е бледото зелено, почти на границата на аква. От друга - наситените смарагдови нюанси, с които няма да останете незабелязани.
7. Разнообразни нюанси на синьото
Синото в почти всички свои нюанси отново е тук, за да ни накара да мечтаем за море и слънце. От бледите сини тонове до наситените тъмни нюанси, аква, дори синьо-зелено.
8. Very Peri и други лилави нюанси
Pantone обяви, че Very Peri е цветът на 2022 година. Особен лилав нюанс, със следи от червени и синьо в себе си. Той, заедно с други по-светли и по-тъмни нюанси, попадат сред трендовете за сезона.
9. Розово
Сред най-еклектичните предложения за сезона са наситените нюанси на розовото. Бонбоненото розово е закачлив и предизвикателен цвят, чудесен за лятна рокля. Любителите на нежните тонове ще се радват да видят нежни бледо розови нюанси в палитрата на сезона.
10. Бежово
Преди няколко години неутралните цветове трайно се настаниха сред модните тенденции. Виждаме ги и през пролет/лято 2022. Т.нар. nude нюанси са особено актуални за спортни сетове, както и във визии от глава до пети.
11. Сиво
Оставихме любимото сиво за финал на нашия цветен моден обзор. Сивото е незаменимо, когато говорим за офис стил, но може да е и чудесно допълнение към ежедневното облекло. През пролет/лято 2022 преобладава в своя нюанс, наречен "маково семе" - нито твърде светъл, нито прекалено тъмен.
rozali.com

Публикувана на
26 Февруари 2022 година