Новина от категория Интимно
Архив на публикациите

На какво мирише женската възбуда

Изразът, че любовта е химия не е случаен. Оказва се, че когато жените са в настроение за секс или са възбудени, мъжете буквално могат да подушат това. Според изследване на Университета в Кент, мъжете могат да различат миризмата на възбудена жена от тази на жена, която няма сексуален интерес или не е в настроение за секс. Съответно мъжете автоматично са привлечени от жени, които издават „похотлива“ миризма и са в настроение за секс, пише mamamia.bg.
Отдавна се знае, че миризмата играе значителна роля в сексуалното привличане. Съществуват изследвания, които показват, че мъжете могат да подушат кога жените са в овулация, което подсъзнателно веднага ги привлича към тях. Според други изследвания жените са привлечени от мъже, чиито гени са различни от техните, като определят това чрез естествената миризма на тялото. Така жените избират партньор, чиято миризма им се струва най-примамлива.
Д-р Арно Уизман е психолог в Кент и е автор на изследването „Сексуални хемосигнали: доказателства, че мъжете обработват обонятелните сигнали за женската сексуална възбуда“, което доказва, че мъжете подушват настроението за секс на жените.
За да провери дали хората могат да комуникират и да разпознават сексуалната възбуда единствено чрез хемосигнали (химическите сигнали, които тялото издава, например миризма), Уизман изследва потта от мишниците на 11 хетеросексуални жени. Той събира проби, докато жените гледат документални филми за строежа на мостове, както и докато гледат еротични филми. Той предлага пробите на 24 хетеросексуални мъже, които съобщават доколко атрактивни за тях са миризмите. Резултатите показват, че мъжете намират потта на жените, които са гледали еротични филми, за по-атрактивна, отколкото на тези, които са гледали документални филми.
Допълнителни експерименти показват също така, че мъжете не само могат да установят кога жената е била възбудена единствено по миризмата, но също така и това определено повишава тяхната собствена сексуална мотивация.

Публикувана на
11 Април 2022 година