Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

В Гърция вдигнаха цените, пак е по-евтино

Летният сезон в Гърция вече започна с по-високи цени в магазините, но не и в хотелите. В Аспровалта вече започнаха да идват първите туристи за сезона, много от тях българи и собственици на имоти. Направени резервации има до края на лятото. Повечето хотелиери тук са запазили цените си от миналата година, но има увеличение в стойността на продуктите и услугите, съобщава bTV.
По-рано днес на път за Гърция движението беше спокойно и не се образуваха тапи на границата, но на излизане от София трафикът беше интензивен. В празничния ден едни тръгнаха на организирана почивка в южната ни съседка, а други се връщаха от работа от България. В ранния следобед на Гергьовден ни отне приблизително 2 часа да стигнем от столицата до граничния пункт „Кулата“, като пътувахме сравнително спокойно.
Тихомир Тодоров е на почивка в Аспровалта заедно със семейството си. Заради по-високите цени на продуктите в магазините и услугите в Гърция отделят с една трета по-голям бюджет.
„По-голям бюджет, но при всички положения е по-нисък от този, който бихме дали за България“, казва Тихомир. За разлика от магазините, голяма част от хотелиерите в Аспровалта са с цените от миналата година.
Очакванията на хотелиерите са за силен летен сезон въпреки инфлацията. Изискването за зелен сертификат за влизане в Гърция отпадна преди дни, заедно с всички други задължителни противоепидемични мерки. /блиц

Публикувана на
07 Май 2022 година