Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Мининстър на Слави отслабнал 11 кила

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е отслабнал с 11 килограма, откакто заема поста си. Това разкри самият той, като причината за драстичното му вталяване не била диета или спортни тренировки, а стрес от работата.
Вицепремиерът от квотата на Слави Трифонов неусетно стопил теглото си и първа промяната във визията му забелязала неговата съпруга Цецка. Караджов разкрива, че преди да приеме да бъде министър в кабинета на Кирил Петков, нямал планове за държавен пост и точно поради тази причина с жена му закупили скъпия апартамент от 300 квадрата в Рим за близо 2 милиона лева, като със семейството му планирали да емигрират и да заживеят за постоянно в италианската столица.
Намеренията им били наистина сериозни, защото предприели и друга важна стъпка в тази посока, а именно да потърсят училище на своите деца. Вече 7-годишните им близначки дори били записани в италианско училище, но впоследствие, след като Караджов приел да застане начело на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, оттеглили документите им и ги презаписали в столично школо.
Въпросният скъп апартамент сега Караджови щели да ползват само за почивки. От декларацията на вицепремиера пред КПКОНПИ стана ясно, че луксозното жилище се простира на цели 298 квадрата и е закупено съвместно с жена му Цецка през миналата 2021 г., като в имота, който се състои от апартамент, мазе и две паркоместа, и двамата имат равни дялове. Двамата притежават и къща в район „Витоша“ с 1101 квадрата разгърната застроена площ, която е придобита от тях през 2010 г. срещу 190 хил. лв., но реалната ѝ стойност е в пъти по-висока. Палатът на Караджов поразително прилича на този на покровителя му Слави Трифонов.
Понастоящем, след провалената италианска мечта, Караджови живеят с децата именно в него. Те са собственици и на още няколко имота, сред които апартамент в центъра на София в квартал „Лозенец“, както и къща в пазарджишкото село Виноградец. Вицепремиерът и съпругата му имат и личен автопарк. Те са декларирали собственост на общо 5 автомобила, като последният е луксозен мерцедес последен модел, придобит през 2021 г. срещу 150 хиляди лева.
Гроздан Караджов е сред най-многодетните министри във властта, с цели четирима наследници. Той е баща на голям син от предишен брак, който вече е женен и има свое дете, което означава, че вицепремиерът, макар и на 55 години, е дядо. Караджов има и още една дъщеря. С настоящата му съпруга Цецка са родители на две близначки – София и Калина, които се родиха през 2015 г. и вече са първокласнички. /ретро

Публикувана на
07 Май 2022 година