Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

„Либхер“ отрича връзка с пребит синдикалист

Във връзка със статии в медиите от 09.05.2022 г., желаем да ни предоставите право на отговор, защото сериозно се накърнява имиджа на фирма Либхер с публикуването на материали, касаещи битов скандал, но с текстове и подвеждащи заглавия като това например: „Подкрепа“: Пребиха нашия човек в “Либхер"!“.
Моля да публикувате следния текст от ръководството на фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД:
„Силно сме възмутени от публикуваната в медиите информация на 9 май 2022 г., в която незнайно защо се намесва името на фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД във връзка с битов скандал с г-н Божидар Матеев.
Г-н Матеев се свързва със завода на Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД единствено въз основа на собствените си твърдения. Той не работи в завода и няма отношение към нашето предприятие. Това важи и за КТ “Подкрепа“, която не среща никаква поддръжка от страна на работещите и няма учредена синдикална секция във фирмата.
Участието на г-н Матеев в битов скандал показва единствено морала на кадрите на КТ „Подкрепа“, които се опитват от известно време да изнудват ръководството на фирмата и ежедневно публикуват неверни твърдения, целящи единствено да уронят престижа на един социално отговорен немски инвеститор, спазващ всички закони на Република България.
Искаме категорично да подчертаем, че г-н Божидар Матеев и другото лице, участвало според медийните публикации в битовия скандал, не са служители на фирма Либхер. Внушенията в подадената явно от КТ „Подкрепа“ информация към медиите, че фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД има нещо общо с този битов скандал, са поредната инсинуация на синдикалната организация.
Заявяваме, че няма да допуснем да се уронва с неверни твърдения граденият 22 години имидж на фирмата. Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД ще заведе в рамките още на тази седмица съдебни дела, с които да защити нарушените си права от публикацията. За разлика от самозваните профсъюзни лидери, ние ползваме установения в държавата правов ред.

Публикувана на
10 Май 2022 година