Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Световни звезди идват за ЧРД на кралицата

“Някои от най-големите световни звезди в развлекателната индустрия“ ще се съберат, за да отбележат "най-значимите и радостни моменти от седемдесетте години на управление” на кралицата Елизабет Втора, обявиха от Бъкингамския дворец.
Звездите ще са в Лондон в началото на месец юни, когато ще бъдат тържествата по повод честването на 70-ата годишнина на най-дълго управлявалия монарх в историята на страната. Програмата за честванията от 2 юни до 5 юни е наситена с много събития, отдаващи почит на кралица Елизабет Втора, която се възкачва на британския престол през 1952 г., след смъртта на баща си крал Джордж Шести. Тогава тя е едва на 26 години.
Музикантите ще се изявят основно в последните два дни на официалните чествания - на 4 юни е планиран грандиозен концерт пред Бъкингамския дворец. В него ще вземат участие множество звезди под акомпанимента на голям оркестър. От кралския двор са доста пестеливи относно участниците в събитието и не съобщават имена. Сигурно е обаче, че в него ще се включи британският изпълнител Джордж Езра. “Не мога да не кажа колко съм развълнуван, че ще участвам в концерта за платинения юбилей на кралицата, каква невероятна чест ми е отдадена”, похвали се той в съобщение, което разпространи.
Медиите на Острова твърдят, че към Езра на сцената ще се присъединят Стиви Уондър, Елтън Джон, Шърли Беси, вероятно Пол Маккартни и Род Стюарт, Клиф Ричард, който е смятан за един от любимите изпълнители на кралицата. В шоуто участие ще вземат също популярни филмови и телевизионни актьори, както и представители на други сектори от развлекателната индустрия. От Бъкингамския дворец обаче засега мълчат не само за ангажираните изпълнители, но и дали кралица Елизабет Втора ще присъства. От известно време тя има проблеми с придвижването и пропуска значителна част от официалните си ангажименти, като е замествана от други членове на кралския двор.
В празничния уикенд в цялата страна са планирани множество партита и празненства в чест на кралица Елизабет Втора.
Специален спектакъл, описан като "шоу, което се прави веднъж в живота“, подготвят съвместно композиторите Андрю Лойд Уебър и Лин-Мануел Миранда, написа британският в. "Мирър“. Той не е част от официалната програма, подготвяна от Бъкингамския дворец, но е посветен на платинения юбилей на Елизабет Втора.
Уебър и Миранда пазят в тайна детайлите на шоуто, което според източници на "Мирър“ ще бъде фокусирано върху „прекрасното и богато разнообразие на Великобритания и Британската общност, които кралицата толкова харесва“. Имената на участниците засега не са съобщени, но "изпълнението на живо ще включва разнообразна комбинация от таланти от театралната страна“, твърдят запознати.
Спектакълът ще изпревари официалните чествания и е планирано да бъде представен на 15 май, по време на Кралските конни състезания в Уиндзор. /дарикнюз

Публикувана на
11 Май 2022 година