Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Не гласуваха за новото транспортно дружество

Общинският съвет не успя да учреди новото транспортно дружество "Екобус-Пловдив" на днешната сесия, защото за това решение трябваше да гласуват 34-ма съветници от общо 51, т.е. 2/3. При гласуването обаче се оказа, че подкрепата е недостатъчна, за да бъде вписано дружеството в Търговския регистър.
Председателят на Общинския съвет Александър Държиков коригира първоначалното решение, с което беше прието учредяването на фирмата за доставка на електробуси. Той обясни, че предложението на администрацията ще се разглежда на следваща сесия.
Срещу учредяването се обявиха съветниците от "Демократична България" с аргумент, че общината може да създаде своя фирма без да е необходимо да внася апорт. Веселина Александрова от ДБ подчерта, че апортирането на имоти в търговско дружество е рисковано.
"Екобус-Пловдив" се създава с апорт на общината под формата на 18 декара терен до жп гара "Тракия". Целта му е общината да кандидатства по европейска програма за доставка на 20 електробуса. Ресорният зам.-кмет Тодор Чонов беше изненадан от решението и напомни, че първоначално съветниците единодушно бяха подкрепили идеята за създаване на общинска транспортна фирма. /марица

Публикувана на
12 Май 2022 година