Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Осем 75-метрови жилищни кули ще строят върху бившата Захарна фабрика

Започва строителството на жилищен комплекс "CRYSTAL TOWERS" от "PIMK Build", който ще е без аналог в Пловдив. Инвеститорите ще направят първата копка на комплекса край северния бряг на река Марица. Той ще се намира на площ от 65 декара на мястото на бившата Захарна фабрика.
Върху него ще се издигнат осем 75-метрови кули, които дават нов смисъл на думите – простор, уют и красота. Кристалната структура, която ще се откроява като пpиcъcтвиe нa гpaдcĸия xopизoнт в западната част на града, ще се превърне в своеобразен портал към най-стария жив град в Европа.
В рамките на един месец от старта на строителството инвеститорите от "PIMK Build" пускат преференциални цена на комплекса. До 15 юни цената ще бъде от 770 евро на квадратен метър, оттам нататък цените ще се вдигнат от 870 евро/кв.м.
Както във всички европейски градове, така и в Пловдив най-скъпите сгради са край реките, които са кръвоносната система на една урбанизирана територия. Подобен проект в Пловдив до този момент не е изпълняван, като комплексът ще се строи с нови системи и технологии, за да се подсигури устойчивостта на сградата, като да няма и никакви проблеми с подпочвените води. Кота 0 на строителството ще бъде на 1 метър над водата, като ще има специални клапи, които ще връщат водата. трафик

Публикувана на
13 Май 2022 година