Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Ма то е чудо страшно!“

„Допуснахме грешки, но има изкупление, покаяние и Господ ти дава сили да продължават напред.“ Това каза Бойко Борисов по време на конференция на партията в Ловеч.
"Христо Иванов, вземете Атанасов и се махнете, защото вашият коалиционен партньор единствен обяви Русия за "приятелска държава". Вие сте в коалиция с Путин, бе. Медиите мълчат да не ги засегнат. Ма то е чудо страшно!", обърна се той към управляващите.
"Добрата новина, казва Петков, е че ще можем да си получим цялото количество азерска газ. Първанов го започна, аз го свърших. Азерски газ си тече. Каква новина има? И понеже те обичат да гледат интернет, да чукнат там и да гледат. Президентът на Азери, голям мой приятел, лично ме чакаше и ме возеше той, като шофьор, с Майбаха. Даже ме питаше добре ли кара. Викам: "Най-добре караш. Качвай се на Мерцедеса и там с Верстапен, ти си по-добър". Дъщерите му и жена му дойдоха да откриват църкви у нас. Той говори за добри новини. Това са толкова правителства подред, които пазеха, поддържаха и надграждаха отношенията ни с азерите", разказа бившият премиер.
Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ.
Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми: „Управляващите в момента теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“.
Бойко Борисов призова: „Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест. Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени. Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“. /блиц

Публикувана на
14 Май 2022 година