Архив на публикациите

Фолклорни танци в парк „Рибница“

Фолклорна програма, свързана с най-цветния сезон-пролетта, бе представена в парк „Рибница“ в район „Северен“.Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив.
Деца и младежи от ФТА „Дилянка“ зарадваха публиката с прекрасни изпълнения от различни етнографски области на България.Участие взеха и трите възрастови групи с художествен ръководител Мария Кьосева.Най-малките представиха „Родопски танц“ и „Кукли“.Децата от средната възрастова група изпълниха „Звънчета“, „Пловдивски женски танц“ и „Пастирчета“.Най-големите показаха „Средногорски танц“, „Мъжки тракийски танц“, „Пролетен женски танц“ и „Шопски смесен танц“.
Талантливата Ива Димова изпя песента „У дома“.Младата народна певица е участвала в редица фолклорни фестивали досега, сред които и Международния фестивал Пирин Фолк Сандански 2020.
„Нека аплодираме малките и по-големи даровити деца от ансамбъл „Дилянка“, които ни показват красотата и многообразието на българския фолклор.Поздравявам и техния хореограф г-жа Мария Кьосева за дългогодишния и неуморен труд, с който изгражда младите таланти на нашия град“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев на старта на фолклорната програма.
Тази година ФТА „Дилянка“ ще отпразнува 30-годишнината от създаването си с голям юбилеен спектакъл на Античния театър.

Публикувана на
14 Май 2022 година