Новина от категория България
Архив на публикациите

Само бг журито даде оценка „0“ на украинската песен на „Евровизия“

„Само българското жури е дало 0 точки на украинската песен на Евровизия…Някой знае ли кои са…да им стисна ръката!“, е един от коментирате в мрежата. Друг разкрива кои са били в бг журито - Здравко Желязков (дует Ритон), Нели Рангелова, Мария Мутафчиева (Мери Бойс Бенд),, Венцислав Роланд – Venzy и Георги Симеонов – JJ.
„Бозата, изпята от прехвалената група, странно ми напомняше на нещо познато – де жа вю! Седмица преди конкурса споделих с приятели, че тя ще спечели и познах! И не защото съм пророк, а една проста сметка показва, че като не можеш да гласуваш от родината си, можеш от другаде. Даже малко ми се видяха гласовете. Европа се препълни с „бежанци“ и резултатът беше ясен. На финала имаше едно „Слава Окраина“, което неуважаемото „жури“ пропусна. Само не знам защо нашенци продължават да се напъват за европейския „Ален мак“!?“, е сладващ коментар на случилото се на „Евровизия“.
А някой си Бай Генчо е директен: „Това ако е песен… Три ноти, некадърно използване на фолклора, нелепа визия и плейбек. Мърляви мальчики и тъпи лозунги.“.
Боян Чуков разкрива в профила си Boyan Chukov: Гласуването на зрителите на Евровизия 2022. Първи са сърбите. Иначе победител е украинската група Kalush Orchestra.“
А Галин Люцканов -www.lyutskanov.co.uk, не спестява възмущението си:„Моля, помогнете на Украйна, Мариупол. Помогнете на „Азовстал“ веднага“, призова вокалистът Олех Псюк от предната част на сцената след изпълнението на групата.След това изявление, ако PolitEurovision спазваше собствените си правила, украинците трябваше да бъдат дисквалифицирани.Но понеже Eurovision от години е PolitEurovision, това нямаше как да се случи.Преди десетина години в интервю за „Metal Hammer“ огромният Йън Пейс каза нещо, което важи с пълна сила за това, което украинците представиха на PolitEurovision: „Технически погледнато, това е музика. Музикално погледнато – то няма нищо общо с музиката!“.

Публикувана на
16 Май 2022 година