Архив на публикациите

Учени посочиха най-привлекателните женски черти за мъжете

Немското издание на Freudin публикува изследване на американски учени, които установиха точно кои черти на външния вид на жената се смятат за красиви от мъжете. Оказа се, че предимство имат дамите с фигура тип "пясъчен часовник".
Освен това съотношението на талията към ханша трябва да бъде 0,7. Тоест, при обем на талията от 70 сантиметра, размерът на бедрата трябва да бъде 100 сантиметра. Освен това мъжете са пристрастни към високите гласове. Според калифорнийските специалисти, колкото по-близо е овулацията, толкова по-висок става женският глас – така те подсъзнателно привличат мъжете.
Оказа се също, че представителите на силния пол предпочитат дългите ръце, а не краката, както обикновено се смята. Повече от 90 участници в експеримента проучиха видеата с фотомодели и избраха най-атрактивните. Победиха момичетата с по-дълги ръце.
Буйната коса на дамите привлича и мъжкото внимание: гъстата коса се чете от мъжете като знак за добро здраве.
Между другото, британски учени проведоха проучване сред 2000 сънародници, за да разберат каква комбинация от коса и очи мъжете смятат за неустоима. Шестдесет процента от анкетираните предпочитат кестенява коса и сини очи.
Подобни резултати донякъде разклатиха позицията на блондинките в класацията на предпочитанията на господата. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
16 Май 2022 година