Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Отиде си Тимбара, поръчал да залеят с киселина жена му

На 14 май почина Стоян Тодоров - Тимбара. Той си отиде на 48 години. Родом е от Клисура, но основно живееше в Карлово. Името му се свързва с това, че на 9 февруари 2008 г. съпругата му Иванка е била залята с киселина, по негово поръчение. От нея той има една дъщеря .
През последните няколко години беше в инвалидна количка, след като е бил прострелян при опит за бягство от испанската полиция.
В чужбина той бил замесен с момиче, което притеснявал.
След като се връща от Испания жена му, която обещала да го гледа, се разделила с него. Смята се, че поради тази причина Тимбара е поръчал тя да бъде залята с киселина. През 2009 г. Ваня набира смелост и разказва пред камерите на телевизиите, че поръчител на заливането й по време на нейно пътуване в София е собственият й мъж Стоян. Тимбара често я тероризирал и биел. Тогава жената каза, че е претърпяла издевателства от съпруга си. След инцидента ослепява с едното си око и бяга в чужбина. Въпреки това разследването не доказа категорично кой стои зад грозното престъпление.
Тимбара има дълго криминално минало, и в България той е търкал наровете в зандана за различни престъпления, сред които основно измами.
През 90-те години беше час от мощния ъндърграунд в Подбалкана. Вчера е било погребението му.
За Тимбара са се грижели родителите му. Последната година вече не е могъл да се движи и с инвалидната количка, по няколко пъти на седмица го карали на хемодиализа. Да запалят свещичка в памет на стария си боен другар вчера в дома му са отишли всички оцелели до днес от бившите групировки, сред които и култовия за онова време в ъндърграунда Кольо Рогачев-Рогача от Карлово.блиц

Публикувана на
16 Май 2022 година