Новина от категория България
Архив на публикациите

Раненият парашутист още бере душа

Парашутистът, който претърпя тежък инцидент на бившето военно летище в пловдивското село Чешнигирово, е транспортиран за лечение във Военно-медицинска академия София, съобщиха от ресорното министерство.

От там запазват пълно мълчание какво е състоянието на мъжа. Състоянието на парашутиста остава тежко. Той е с опасност за живота, с черепно мозъчна травма, биле с мозъчен кръвоизлив, когато е бил първоначално откаран в Университетска болница с хеликоптер. Военният е около 40 - годишен, от Пловдив.

При изпълнение на учебно-тренировъчни сокове, са скочили едновременно трима души от голяма височина. Парашутът на пострадалия не се е отворил, отворил се е резервният му парашут на по-ниска височина. Води се разследване, но нашите източници коментираха, че са учудени, защото парашутистът бил добре обучен и доказан професионалист. Няма яснота дали още във въздуха не е претърпял инцидент и не е бил ударен в главата, или падайки на земята, се е наранил.

Драмата се разигра на фаталния 13-ти този месец.

По случая е назначена проверка и се води разследване от Военно-окръжна прокуратура - Пловдив и органите на Служба „Военна полиция.блиц

Публикувана на
16 Май 2022 година