Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Премиерът притиска губернатор от ИТР

В позиция, разпространена до медиите, областният управител на Плевен от "Има такъв народ" съобщи, че е бил помолен от премиера Кирил Петков да заеме "позиция, удобна на правителството".
Губернаторът Иван Янчев заявява, че "не е предател", не би се подчинил на подобно предложение и че единствената му цел е "да работи за България". По думите му отказът може да му струва позицията на областен управител.
Публикуваме цялото му писмо без редакторска намеса:
"Здравейте, за тези от вас, които не ме познават – казвам се Иван Янчев, на 33 години, семеен с две деца, юрист. Понастоящем заемам отговорната длъжност – Областен управител на област Плевен.
Отговорността за мен е не само професионалната ми позиция и личностно развитие. За мен отговорността е стабилна основа за постигане на градивни цели. А моята основна, единствена и дълбоко лична цел е България над всичко и над всички!
Кауза, на която съм решил да се посветя с действия и резултати.
С цялата отговорност, която нося пред хората смело заявявам, че силата е в истината!
А истината е, че аз не одобрявам случващото се в момента.
Не одобрявам никоя форма на принуда, било то представена като молба или натиск. Днес Министър-председателя ме помоли да взема позиция, удобна на правителството. Като българин – родолюбец не бих се подчинил на никакво предложение за изразяване на мнение, така както го направи колегата ми Стефан Красимиров в неговия профил в социална мрежа, защото моята гледна точка е по-различна.
Истината е, че аз искам да работя за България, в която законността осигурява спокоен живот на народа.
Истината е, че мога да работя за тази цел. Достойнството и цялата ми същност са несъвместими с предателството.
Ще си позволя да цитирам американската писателка Андре Нортън: „Този, който поне веднъж е предавал, без колебание ще предаде отново.“
Уважаеми съграждани,
Аз не съм предател и възнамерявам никога да не бъда такъв.
От тук насетне може би ще чуете и прочетете много неща за мен.
От утре е възможно заради тази моя позиция да не заемам вече поста – Областен управител на област Плевен. В работата си винаги съм бил честен и коректен и съм защитавал само и единствено интересите на своите съграждани. Вярвам, че изпълних длъжността си със съдържание.
За финал споделям с вас и мисълта на великия Сократ: „Когато дебатът е изгубен, клеветата е инструмент на губещия!“
Вярвам в силата на истината!
Нека България е над всичко и над всички!"
Вчера спортният министър в оставка Радостин Василев и още петима депутати от ИТН напуснаха партията. По-късно в своя пресконференция ръководството на ИТН заяви, че е подлагано на системен натиск, както и пусна запис, на който се чува как Василев призовава депутата Христинка Иванова също да се оттегли.
"Продължаваме промяната" са в търсене на още 7 депутати, за да могат да си осигурят мнозинство от 121 народни представители в парламента.лупа

Публикувана на
14 Юни 2022 година