Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пред парламента се готвят за размирици

Гъмжи от полиция пред парламента. В района има изключително засилено полицейско присъствие. Разположено е водно оръдие, коли на жандармерията и специализиран транспорт за видеонаблюдение. Поставени са метални ограждения.
Предстоят и няколко протеста и манифестации. МВР от своя страна е получило оперативна информация, че ще има провокации.
Жителите и гостите на столицата са недоволни.
"Какво се случва? Защо отново обградиха Парламента с тази грозна ограда?", питат потребителите.
Появиха се и снимки на оградата, а под тях заваляха коментари.
Със словесна свада започна дебатът в Народното събрание (НС), на който депутатите ще обсъждат, а после и гласуват, вота на недоверие към кабинета „Петков“.
Народният представител Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) прочете декларация от името на парламентарната група. „Напоследък като говорим свободно и се придържаме към фактите, сме част от мафията. Изведнъж и президентът от вчера е част от мафията, изведнъж и той е ГЕРБ и ДПС. Защо ли - защото е свободен, независим и казва истината. Понеже грозната истина не се харесва на Кирил Петков и Асен Василев, затова и президентът е част от мафията. Тези днес, които стоят на последния ред (независимите депутати, отцепили се от ИТН - бел. ред.), предадоха България, а не Слави Трифонов, мен, Тошко Йорданов или останалите“, посочи той.
Александър Симов от БСП взе думата след Балабанов и се обърна към сегашния председател на Народното събрание Мирослав Иванов с думите: „Моля, да правите забележка, когато на тази трибуна излезе депутат, който си мисли, че това е студиото на 7/8. Трябва да имаме и някакъв морал и срам. Тук не е телевизионно студио“.блиц

Публикувана на
21 Юни 2022 година