Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Частен санитарен самолет ще докара Неделев днес

Тодор Неделев ще бъде транспортиран днес от Тбилиси до България с частен санитарен самолет. Аеропланът е оборудван с необходимата техника и медицински специалисти на борда. Заедно с него ще пътува и лекарят на националния отбор Бисер Бочев.. Приятелката му Анита Терзийска най-вероятно ще се прибере с полет на редовните авиолинии.

Както е известно, Неделев пострада тежко при автомобилна катастрофа в петък, 10 юни, малко след пристигането на националите в грузинската столица за мач от Лигата на нациите.
Професор Шота Ингороква извърши сложна мозъчна операция, спасила живота му.Ангажирането на санитарния самолет струва немалко пари. Според непотвърдена информация става въпрос за около 30 000 лева, които БФС е платил.
Лекарите са категорични, че Неделев скоро време не може да ползва нормални авиолинии заради по-голямото налягане в горните слоеве на атмосферата. Именно поради тази причина ще се придвижи до България с нисколетящ самолет.
Много е важно обаче атмосферните условия да са благоприятни, за да може полетът да продължи спокойно – да е ясно времето, да не вали, да няма турболенции. Ако има някакви проблеми, самолетът ще бъде принуден да кацне в Истанбул.
Поради тази неизвестност засега не може да се твърди категорично кога и точно къде ще се приземи санитарният аероплан - било в Бургас, Варна, Пловдив или София. Ще се реши в последния момент и в зависимост от въздушните условия.
Неделев по принцип изпитва проблеми при летене със самолет, но лекарите са гарантирали, че ще му осигурят максимален комфорт.блиц

Публикувана на
22 Юни 2022 година