Новина от категория България
Архив на публикациите

Умира ли Путин!?

Според френското ежеседмично издание "Пари Мач" по време на посещения във Франция през 2017 г. и в Саудитска Арабия през 2019 г. Владимир Путин е бил придружаван до тоалетната от екип, който е събирал изпражненията му, за да предотврати изтичането на каквато и да било информация за здравословното му състояние.
Наскоро ежеседмичното издание "Нюзуик", което се позовава на източници от американското разузнаване, написа, че през април на Путин са правени процедури, които са част от лечение на напреднал стадий на рак. Съветът на САЩ по националната сигурност отрече, че тази информация произхожда от него.
Кирило Буданов, ръководителят на украинските разузнавателни служби, пред "Скай нюз" също заяви, че Путин е болен от рак.
С какви сведения разполагаме?
Единственият път, когато Кремъл потвърди, че Путин има здравословен проблем, беше през есента на 2012 г., когато руският лидер изчезна от общественото полезрение и анулира срещи. Кремъл съобщи тогава, че става дума за разтягане на мускул, а руски вестник написа, че президентът има проблеми с гърба.
Според сайта Proekt именно през този период започват сериозните проблеми на Путин със здравето. Пандемията от ковид отключи странности в поведението на руския президент, които според очевидци издават параноята му.
Официално Путин е ваксиниран, но за разлика от повечето световни лидери, така и не бяха разпространени кадри как му поставят доза от ваксината.
Хората, които се срещат с него, са подложени на драстични превантивни мерки, които включват определен брой дни карантина. Всички си спомняме и за огромната маса, която разделя руския президент от неговите чуждестранни гости, сред които бе и Еманюел Макрон, който се срещна с Путин през февруари, преди да започне войната.
Само посетителите, които приемат да си направят тестове - нещо, което Макрон отказа да направи - получават разрешение да стиснат ръката на руския лидер.
На кадри от разговор в края на април на Путин с руския министър на отбраната Шойгу се вижда как президентът се е хванал здраво за масата. Това подхрани спекулациите, че по този начин Путин се опитва да скрие, че трепери.
Освен това Кремъл отложи, без да насрочва друга дата и без да дава обяснение, традиционната директна линия, в рамките която Путин всяка година разговаря със сънародниците си по телефона.
Взимат се огромни мерки за гарантирането на сигурността му, каквито бяха взети например на годишната му пресконференция през 2020 година, когато в залата бяха допуснати малък брой журналисти, на които предварително бяха направени тестове и които се бяха подложили на карантина. Президентът също така управлява текущите дела посредством видеоконферентна връзка.
Какво казва Кремъл?
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков винаги отхвърля тези твърдения.
"Не мисля, че някой, който е с всичкия си, може да съзре признаци на болест или каквито и да било проблеми със здравето у президента Путин", каза руският външен министър Сергей Лавров по френската телевизия Те Еф 1 в края на миналия месец.лупа

Публикувана на
22 Юни 2022 година