Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Още 9 улици стават Синя зона

Общинският съвет в Пловдив ще гласува решение, с което ще се увеличи обхвата на Синя зона с още 9 улици. Предложението е сложено за обсъждане в сайта на Община Пловдив, като след месец то ще бъде депозирано в местния парламент.
Три от отсечките се намират в район „Северен”, а другите 6 са в район „Централен”. В Кършияка улиците са на един от най-натоварените откъм движение и паркиране – от западната страна на Новотела и около моста на Герджжика.
Така в обхвата на платеното паркиране ще влезе ул. „Полк. Сава Муткуров”,която започва от моста на УХТ и свързва моста на Герджика до улица „Средец”. Последната улица също ще попадне в Синя зона, както и ул. „Карловска”.
Останалите 6 улици са от малкото останали „оазиси” на безплатно паркиране в суперцентъра на Пловдив. В списъка влиза малката отсечка на бул.“Цар Борис III-Oбединител №118.
Най-голямата улица, която става Синя зона е ул. „Преслав”. По голямата част от нея паркирането е забранено, но има зони, където спират автомобили, като до училище „Алеко Константинов”.
Другите улици са в зоната на „Преслав” – „Антон Безеншек”, ул. „Балчик”, ул. „Капитан Бураго” и ул. „Цанко Церковски“
Ако Общинския съвет гласува предложението след месец, то ще влезе в сила 2 седмици по-късно. Вероятно ще има месец или два толеранс от Община Пловдив, когато няма да санкционират паркирани коли там, а и време, в което живеещите да си изкарат талони. трафик

Публикувана на
23 Юни 2022 година