Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Легенда на формула 1 дойде в Пловдив с болида си, ще прави шоу

Легендарният пилот във Формула 1 Дейвид Култард покани кмета на Пловдив Здравко Димитров да присъства на автомобилно състезание. Британецът пристигна под тепетата и говори пред медиите преди шоуто "Red Bull Showrun Plovdiv", което ще се проведе на 25 юни на Гребната база. Събитието включва дрифт, джет ски шоу, музикална програма и още много изненади за любителите на моторните спортове.
Култард има и друга задача - снимки на филм с негово участие, които ще се осъществят утре и в събота, часове преди мащабното събитие. Филмът ще бъде заснет в партньорство с популярния пловдивчанин Слави Панайотов по-известен с YouTube канала си The Clashers, както и с Red Bull атлетa Тихомир Иванов. Режисьор на лентата е Иван Москов, а целият проект се осъществява с любезното съдействие на Община Пловдив. Култард ще пилотира своя болид RB7 по улиците на града, за да покаже Пловдив на търсачите на силни усещания по света.
"Все още не съм имал възможност да разгледам града ви, тъй като пристигнах тази сутрин. Ще го направя с удоволствие и ще посетя ресторантите ви", посочи Култард. Той каза още, че обича времето, в което е бил състезател във Формула 1, но заяви, че и сега се наслаждава в ролята си на журналист. "Щастлив съм, че живея 27 години в Монте Карло, но също обичам и Шотландия, където съм израснал и живее моята фамилия", допълни бившият пилот.
Той ще използва гуми за суха настилка. Един от болидите, които почитателите ще видят в Пловдив, е спечелил общо 12 състезания във Формула 1 от пилотите Себастиан Фетел и Марк Уебър.
Кметът Здравко Димитров приветства пилота с добре дошъл. "Правейки този филм, вие ставате част от Пловдив. Един великолепен град, с много история, заряд. Пловдив е и спортен град – оттук са Стефка Костадинова, Христо Стоичков и много други спортисти. За първи път виждам болид от толкова близко разстояние. Нямам никакъв шанс да вляза вътре в него", заяви градоначалникът./марица
сн.: под тепето

Публикувана на
23 Юни 2022 година