Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Защо напусналата парламента пловдивска адвокатка не смее да се омъжи

Напусналата парламента пловдивска юристка от "Възраждане" Елена Гунчева се превърна в ябълката на раздора в партийката на Костя Копейкин, след като стана единственият депутат, който не се яви на вота на недоверие срещу кабинета "Петков". Два дни по-късно обвини лидера си в авторитаризъм и отклоняване на партийни средства.
Гунчева е известна преди всичко с острите си обществени позиции. През март попадна и под ударите на прокуратурата, като призова Владимир Путин да атакува с ракети Народното ни събрание. За личния й живот обаче не се знае почти нищо, а тя крие всякакви подробности за близките си.
Сред бурната обществена дейност, която развива Гунчева, е основаното от нея сдружение на осиновените "Къде си?" за хора, които търсят биологичните си родители. Източници от адвокатската колегия разкриват, че тук се крие и голямата драма в живота й - самата тя е осиновена и дълги години е нямала представа за самоличността на биологичните си майка и баща.
Това й се отразило много сериозна. Задълго останала стара мома от страх, че може от незнание да попадне в кръвосмесителна връзка. "Никой не се замисля, че ако една жена, която знае, че е осиновена, седне да пие кафе с някой мъж, тя винаги си задава въпроса: "Ами ако ми е брат или братовчед?", изплаквала мъката си Гунчева.лупа

Публикувана на
24 Юни 2022 година