Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Летим от Пловдив до Бурса за 60 евро

Началото на редовните полети между Пловдив и Бурса се очаква след няколко месеца. Така ще бъде спестено много време за път, както и ще има голям принос за увеличаването на туристическия обмен, търговията, срещата на приятели и роднини на двете страни.
Председателят на борда на директорите на Летище Пловдив Дойчин Ангелов и изпълнителният директор Красимир Пешев са на посещение в Бурса. Заедно с главния организатор на проекта от Бурса, президентът на Асоциацията за култура и солидарност на хората от Тунабойлу и Делиорман Сюлейман Улусой те се срещнаха с кмета на Бурса Алинур Акташ. Това обяви турския, новинарски портал lifebursa.com.С инициативата за откриване на нова авиолиния Пловдив - Бурса на импровизирана пресконференция, бяха запознати председателите на местните бизнес асоциации, президента на търговско-промишлена палата в Бурса (БТСО) Ибрахим Буркай и членовете на борда на директорите.Ибрахим Буркай заяви, че очаква цените на билетите и каргото при полетите, които ще се извършват от компанията Сън Ер (Sun Air), да бъдат разумни и дори по-ниски от тези на конкурентите. Прогнозите са, че цената на полетите ще е около 60 евро.
От кметството в Бурса обявиха, че в района живеят над 450 хиляди турци с българско гражданство. Пристигащите от Турция пък ще могат да летят с връзка от Пловдив по дестинациите, обслужвани от местния аеропорт. марица

Публикувана на
24 Юни 2022 година