Новина от категория България
Архив на публикациите

Валери Симеонов всеки ден извежда 92-годишната си майка в инвалидна количка

Основателят НФСБ Валери Симеонов бе забелязан в Морската градина на Бургас в петък следобед, пише Флагман бг. Той бе излязъл на разходка заедно със своята спътница в живота Венера Тодорова. В черна тениска с надпис „July morning” и с тъмни очила, с обичайния си забързан ход и сериозен вид, буташе възрастна жена в инвалидна количка по алеята на Северния плаж.
В количката е 92-годишната майка на Валери Симеонов – Керанка, която е в тежко здравословно състояние след прекарани няколко последователни инсулта. Желанието на възрастната жена било единствено синът й да я извежда навън.
Някогашната учителка е напълно обездвижена, но е с ясен разсъдък и държи на контакта със сина си, който винаги я разхожда по един и същ маршрут. Те винаги поемат от дома й в жк „Зорница” към Морската градина, стигат до Моста и се връщат обратно.
Неотдавна Валери Симеонов се оттегли тихо, макар и омерзен от случващото се в българската политическа действителност. Той остави ръководството на партията на своите съратници. Днес с Венера Тодорова, която днес е и негова спътница в живота, прекарват дните си спокойно и най-вече далеч от общественото внимание. /блиц

Публикувана на
25 Юни 2022 година