Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Най красивото чудовище на киното

„Няма нищо по-смешно от това да се ласкаеш, че си звезда. Защото днес си звезда, а утре?“, казва известната френска актриса Изабел Аджани, въпреки че е носителка е на 5 награди Сезар и двукратно е номинирана за Оскар.
Изабел Ясмин Аджани е родена на 27 юни 1955 г. в Париж. Дъщеря е на алжирския емигрант и германка. С екзотична красота, съчетана с драматичен талант, пътят ѝ е лесно предвидим.
Филмът, който я прави известна е „Историята на Адела Ю“. Благодарение на него кинокритиците наричат таланта ѝ чудовищен, а нея самата „най-красивото чудовище на киното.” Най-известните филми с нейно участие са „Камий Клодел“, „Историята на Адел Ю“, „Квартет“, „Кралица Марго“, „Убийствено лято“ и „Обладаване“. Тя се откроява сред повечето актриси на 70-те и 80-те години и не копира русокосите сексбомби на Холивуд.
За разлика от успешната ѝ кариера, личният ѝ живот е разкъсван от множество връзки и любовни провали. Повечето от мъжете ѝ я напускат. Актрисата става още по-дистанцирана и малко хора могат да се похвалят, че са нейни приятели.
дарикнюз

Публикувана на
28 Юни 2022 година