Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

По-високи цени в междуградските превози

Билетите за междуградските превози са по-високи от днес.Причината е въвеждането на тол такси за автобусите при движение по магистрали, първокласни и второкласни пътища.
Реалното увеличение е между 2 и 5 лева за билет в зависимост от маршрута и засяга всички междуселищни линии. От Пловдив до Смолян вчера билетът е бил 12 лева, а от днес е 14 лева. Пътуването до Златоград е струвало 15 лева, а вече е 18.

Автобусите в зависимост от екокатегорията си, ще плащат между 6 и 9 стотинки за изминат километър по автомагистрала. Тарифата за движение по пътища първи клас ще е между 5 и 8 стотинки на километър, а за второкласните пътища – между 2 и 3 стотинки. Пътниците не одобряват повишението и смятат, че не съответства на дходите им.
"Що един път не намалиха нещо", питаха днес изненаданите от новите цени пътници на автогара "Родопи". Според тях това е държавен въпрос и хората ни най-малко имат причина да плащат повече.
„За пенсионерите особено е непосилно, много е“- каза за Радио Пловдив жена преди да се качи на атобуса.
„Да пътуваш с личен транспорт е лукс. Едно идване до Пловдив ми е малко над 2 лева с рейс, а 10 лева с кола. Правя си сметката“- уточни друг пътуващ.
Превозвачите коментираха, че промените са неизбежни предвид новите такси и поскъпването на горивата. Според тях, за да има пътища и всичко - трябва от някъде да се финансира.бнр

Публикувана на
02 Юли 2022 година