Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Зеленски и жена му разделени

Първата дама на Украйна Олена Зеленска се появи на корицата на „The Guardian“ и даде първото си ексклузивно интервю след започването на войната. Снимките за фотосесията са направени в кабинета на президента, а на една от тях Олена е с бодигард.
Когато се събудила на 24 февруари сутринта, Володимир Зеленски бил в другата стая. Казал ѝ:
„Започна се“.Той ѝ препоръчал да изчака обаждането му по телефона, за да разбере какво да прави.
„Усещането беше сюрреалистично... Сякаш бях част от компютърна игра и трябваше да премина определени нива, за да се окажа отново у дома. Цял ден държах на лицето си странна усмивка, опитвах се да не показвам паниката си пред децата. Просто изпълнявахме разпорежданията на охраната, отивахме там, където ни беше казано“, казва тя. Опитала се да не мисли за думите на експертите, че Зеленски и семейството му са цел номер едно и две на окупаторите.„Възможно беше да се окаже натиск върху президента чрез семейството му. Аз не исках той да избира между семейството и отговорностите си. Следователно, ако имаше и най-малката заплаха, тя трябваше да бъде елиминирана“, посочи Олена Зеленска. Тя и децата живеят отделно от президента на Украйна заради мерки за сигурност.
Първата дама споделя, че децата им започнали да се държат различно след войната. Били и много послушни.„Мамо, знаеш ли, просто искам да видя приятелите си. Толкова дълго не съм ги виждал. Три месеца си играех само с кучета и пазачи“, казал ѝ синът им. Седмици след началото на войната Зеленски и съпругата му не са се виждали. „При първата ни среща се прегърнахме, казахме си „здравей“ и се попитахме как сме. Децата бяха тук и се вкопчиха в него. Сега можем да се виждаме и те могат физически да докоснат баща си“, разказва Олена. Тя се надява скоро семейството отново да се събере. ретро

Публикувана на
02 Юли 2022 година