Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Разсекретиха хонорарите на Алла Пугачова

Журналистът Евгений Додолев разкри заработките на звездите от изкуството и шоубизнеса, напуснали Русия след началото на инвазията в Украйна. В списъка на споменатите от него известни личности, за който съобщи и сайтът news.ru, са певиците Анна Нетребко, Алла Пугачова, Вера Брежнева, актрисата Чулпан Хаматова и др.
Додолев отбелязва, че Чулпан Хаматова, известна от филмите „Сбогом, Ленин“, „Зулейха отваря очи“, „Нуреев – бялата врана“ и други, е получила напоследък над 17 милиона рубли (почти 300 000 евро), излизането ѝ на сцената на Театъра на нациите в пиесата „Горбачов“ струвало 172 000 (около 3000 евро), а за четене на стихове по време на международен фестивал на актрисата от татарски произход е бил изплатен хонорар в размер на 360 000 рубли (близо 6000 евро). Журналистът добавя, че в Латвия, където Хаматова се изсели и намери работа в Нов театър – Рига, приходите ѝ са значително по-скромни.
Примата на руската естрада Алла Пугачова за един концерт получавала около 40 милиона рубли (към 700 000 евро), а колежката ѝ Вера Брежнева за концерт в Тюмен взела „едва“ милион и половина (26 000 евро), твърди Евгений Додолев. В статията му се казва още, че в края на 2021 г. знаменитото сопрано Анна Нетребко сключила договор с Мариинския театър в Санкт Петербург за близо 13 милиона рубли. Всяка оперна партия, с която тя се заема, струвала някъде от порядъка на 2 милиона рубли (приблизително 35 000 евро).ретро

Публикувана на
02 Юли 2022 година