Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Единственото бяло ферари в света се продава

Между 2002 и 2004 г. марката Ferrari произвежда 400 екземпляра от суперколата Enzo, която за времето си е бил супермодерен автомобил, а днес е един от най-желаните автомобили за всяка колекция.
Повечето от суперавтомобилите Ferrari Enzo са боядисани в традиционните нюанси на червеното и само 20 автомобила получават нестандартни нюанси като част от програмата Extracampionario. Само един автомобил, обаче, е бил фабрично боядисан в бяло и именно този автомобил сега се продава.
Проектът Extracampionario е достъпен изключително за най-ценните и взискателни клиенти на компанията от Маранело, на които марката дава възможността да изберат какъвто и да е цвят за своя хиперавтомобил.
Един германско-швейцарски милиардер е предпочел неговото Ferrari Enzo с номер на шасито 133023 да бъде боядисано в бял цвят Bianco Avus, който е съчетан с черната кожена тапицерия на интериора.
Представеният на 22 май 2003 г., суперавтомобил е оборудван с редки за модела седалки от въглеродни влакна с черни вложки от 3D плат. Автомобилът Ferrari Enzo прекарва по-голямата част от времето си в шоурума, а след това е изнесен от Европа в Хонконг през 2011 г., като има пробег от едва 9600 километра.
През ноември 2012 г. автомобилът е сертифициран като Ferrari Classiche, което потвърждава автентичността на суперавтомобила, а сега единственото бяло Ferrari Enzo в света е обявено за продажба на търг на RM Sotheby's.
Припомняме, че Ferrari Enzo е оборудвано с атмосферен 6-литров V12, генериращ 660 конски сили и 657 Nm въртящ момент. Скоростната кутия е автоматична - секвенциална 6-степенна F1, задвижването е на задните колела. Ускорението до "стотица" отнема 3,3 секунди. /auto.blitz.bg

Публикувана на
02 Юли 2022 година