Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Иванка Киркова се връща на бял кон

Иванка Киркова е на път да се върне отново начело на Регионалното управление на образованието в Пловдив.
Това стана ясно, след като Административният съд в града отмени вчера заповедта на министъра на образованието и просветата Николай Денков от 28 април тази година за повторното й уволнение.
"Истината винаги е една. С поредна огромна благодарност към българския съд, към Бог, към семейството ми, към адвоката ми, към приятелите ми, към всички /не/познати, които ме подкрепиха и ме подкрепят. Умът е градина, в която волята е господар", написа Иванка Киркова в личния си профил във фейсбук.
Очаква се обаче решението за връщането й да бъде обжалвано пред по-горна инстанция от Министерството на образованието и науката.
Тя бе уволнена най-напред дисциплинарно на 5 юли миналата година след проведен одит. Обвиниха я в нарушения при сключване на договори с юридически лица. Заведе дело срещу МОН и го спечели на всички съдебни инстанции.
На 28 април бе върната на работа и веднага беше освободена с мотива, че не притежава необходимите дигитални умения. Още тогава тя заяви, че ще търси отново правата си в съда.лупа

Публикувана на
02 Август 2022 година