Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Обидената Бионсе пренаписва песен

Бионсе ще презапише една от песните в новия си албум, след като получи остри критики от организации на хората с увреждания. Песента Heated, която беше пусната в петък, съдържа оскърбителен термин, който често се използва за унижение на хора с церебрална парализа, съобщи BBC.
Oт екипът на звездата коментираха пред британската медия, че думата, която може да има различни конотации в САЩ, не е използвана умишлено от Бионсе. Тя ще бъде заменена в текстовете, увериха те, без да посочват времева рамка за презапис на парчето. Негативната реакция дойде само няколко седмици след като американската поп звезда Лизо се извини за използването на същата дума в песента си GRRRLS.
"Щом феновете чуха песента на Бионсе в петък, тя сякаш им удари шамар в лицето", коментира защитникът на хора с увреждания Хана Дивини. Благотворителната организация за хора с увреждания Scope също поиска от Бионсе да презапише песента, като пропусне обидната дума. „Думите имат значение, защото засилват негативните нагласи, с които хората с увреждания се сблъскват всеки ден“, каза медийният мениджър Уорън Кируан.телеграф

Публикувана на
02 Август 2022 година